Aruncarea caschetelor de catre politisti si de ceilalti reprezentanti ai autoritatii statului, in cadrul protestului de vineri din fata Palatului Cotroceni, constituie infractiune, care se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la trei ani, potrivit Codului Penal.

Articolul 236 din Codul penal referitor la ofensa adusa unor insemne prevede ca "orice manifestare prin care se exprima dispret pentru insemnele Romaniei se pedepseste cu inchisoare de la sase luni la trei ani; manifestarea prin care se exprima dispret pentru emblemele sau semnele de care se folosesc autoritatile se pedepseste cu inchisoare de la trei luni sau un an sau cu amenda", relateaza Mediafax.

Sindicalistii "Cartel Alfa", confederatie la care sunt afiliati si politisti, au participat, vineri, la un miting in fata Palatului Victoria. Dupa aproximativ doua ore de protest, in jurul orei 12.30 acestia au pornit intr-un mars spontan, neautorizat, spre Palatul Cotroceni, nemultumiti ca presedintele Traian Basescu nu a venit sa stea de vorba cu ei, asa cum i-au solicitat.

Ajunsi langa intrarea oficiala a Palatului Cotroceni, catre platoul unde sefului statului i se da onorul in cadrul festivitatilor oficiale, manifestantii au aruncat cu sticle, cu caschete si lumanari si au inceput sa strige "Iesi afara, javra ordinara".