Dorina Tiron, directorul general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), a fost demisa din functie la ordinul ministrului Transporturilor, Anca Boagiu. Decizia a fost luata in urma un control realizat la CNADNR care a demonstrat ca managementul in cadrul companiei nationale a fost unul defectuos, sustine ministrul Transporturilor. Atributiile Dorinei Tiron au fost preluate temporar de catre Liviu Costache, director coordonator proiecte autostrazi in cadrul CNADNR.

Dorina TironFoto: AGERPRES

"Raspunderea pentru aceste rezultate dezastruoase pentru Romania trebuie sa fie si manageriala, nu doar politica, pentru ca ele au prejudiciat procesul de absorbtie a fondurilor europene pentru infrastructura, atat a celor pre-aderare, cat si a celor aferente Programului Operational Sectorial-Transport. Explicatiile primite de la doamna Tiron nu au fost concludente si nu sunt dispusa sa tolerez un asemenea act de ineficienta manageriala. Ministerul Transporturilor trebuie sa devina actorul principal al absorbtiei fondurilor europene vitale pentru relansarea economica a Romaniei", a declarat Boagiu.

Potrivit acesteia, demiterea Dorinei Tiron este un pas important in demersul de reorganizare a CNADNR si de imbunatatire a managementului fondurilor europene alocate Romaniei pentru drumuri si autostrazi.

"Procesul de restructurare a ministerului si a companiilor din subordine a fost discutat si cu reprezentantii Comisiei Europene, agreandu-se necesitatea unei diferentieri de responsabilitati intre MTI, care elaboreaza politici si strategii, si companiile care au in sarcina implementarea", a mai spus ministrul transporturilor.

  • In perioada imediat urmatoare, controlul va fi extins asupra tuturor activitatilor derulate de CNADNR in ultimii ani, mai sustine Ministerul Transporturilor.

Liviu Costache, fost consilier al ministrului Anca Boagiu, a devenit director coordonator proiecte autostrazi in urma demisiei din aceasta functie a lui Adrian Ionescu. Costache a ajuns director la CNADNR chiar in ziua in care conducerea ministerului a fost preluata de Anca Boagiu.

  • HotNews.ro a relatat despre o posibila demitere a Dorinei Tiron inca de acum doua saptamani. Vedeti aici stirea HotNews.ro de pe 6 septembrie.