Un sondaj CSOP, realizat la comanda Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc, arata ca perceptia actuala asupra comunismului, la 20 de ani de la caderea lui, este mai degraba pozitiva: 61% din cetateni considera in prezent comunismul drept o idee buna, fata de 53% in urma cu 4 ani. Procentul celor care spun ca Nicolae Ceausescu a facut bine Romaniei (25%) este semnificativ mai mare decat al celor care afirma ca a facut rau Romaniei (15%). Cum se explica aceasta perceptie? Mihail Neamtu, director stiintific la Institutul de Condamnare a Crimelor Comunismului, a discutat online cu cititorii HotNews.ro.

Mihail NeamtuFoto: HotNews.ro

Nota redactiei:

  • Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care nu se refera la temele anuntate, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana.
  • Va rugam sa nu adresati mai mult de doua intrebari pentru a da posibilitatea invitatatilor sa raspunda la cat mai multe probleme ridicate de cititori. Postarile lungi sau care contin mai mult de doua intrebari nu vor fi validate​