Moment cheie in Justitie: Vineri s-a incheiat primul tur al alegerilor pentru CSM. Vezi lista magistratilor alesi

de Attila Biro, Victor Cozmei     HotNews.ro
Vineri, 17 septembrie 2010, 22:09 Actualitate | Esenţial


Alegeri pentru CSM
Foto: Colaj foto
Magistratii de la judecatorii, tribunale, curti de apel si din parchete si-au desemnat prin vot reprezentantii pentru turul II al alegerilor pentru Consiliul Superior al Magistraturii. Dupa acest tur, pe 1 noiembrie vor fi alesi viitorii membri ai CSM care vor avea un mandat de sase ani. Alegerile pentru noua componenta a Consiliului sunt marcate de o controversa in jurul candidaturilor a patru actuali membri ai CSM si doi judecatori detasati la Ministerul Justitiei.

In acest tur preliminar au candidat 50 de magistrati si au fost alesi 33 care vor candida pentru locurile aferente la CSM in turul II. In total sunt inscrisi 53 de magistrati, 3 fiind de la Inalta Curtea de Casatie si Justitie (ICCJ), dar acesta instanta are un singur tur de alegeri.

Lista cu candidatii cu nume sonore care au trecut de primul tur este impartita intre judecatorii mai tineri reformisti si activi in spatiul public si candidatii controversati. Din prima categoria fac parte judecatoarea Dana Garbovan de la Curtea de Apel Cluj, fost presedinte al UNJR, judecatorul Cristian Danilet (Judecatoria Oradea), Adrian Neacsu (Tribunalul Vrancea) si Horatius Dumbrava (Curtea de Apel Targu-Mures). In urma votului de vineri toti patru au intrat in turul doi.  

Lista candidatilor controversati este deschisa de Lidia Barbulescu (fostul presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie), Dan Lupascu (actual membru CSM),  Dan Chiujdea (membru CSM), Cristian Deliorga (membru CSM), Lidia Barac si Ovidiu Putura (ambii detasati in Ministerul Justitiei, ca si secretar de stat, respectiv director al Directiei de Contencios Administrativ). Cu exceptia Lidiei Barbulescu, care va intra in cursa electorala direct in turul doi, ceilalti cinci au primit girul colegilor magistrati pentru a accede in runda finala.

Iata si lista cu magistratii alesi in prima runda

Din partea Curtilor de Apel se bat in turul II pentru 3 locuri in CSM: Alexandru Serban - Brasov,  Cezar Hancu - Suceava, Dan Lupascu - Bucuresti,  Dana Garbovan - Cluj, Gheorghe Diaconu- Pitesti,  Horatius Dumbrava - Tg.Mures, Lidia Barac - Timisoara/MJ,  Mihai Tudoran - Ploiesti.

Din partea Tribunalelor candideaza in turul II pentru un singur loc: Adi Neacsu - Vrancea, Gabriela Baltag - Neamt, Lacramioara Axinte - Botosani, Marcel Rusu - Sibiu, Mona Lisa Neagoe - Bucuresti, Ovidiu Putura - Bistrita/MJ, Norel Popescu - Mehedinti, Rustin Ciasc - Caras Severin

Din partea Judecatoriilor candideaza in turul II pentru doua locuri in CSM: Cristi Danilet - Oradea, Elena Popescu - Targu Jiu

Din partea Parchetelor de pe langa Curtile de Apel candideaza in turul II pentru o singura pozitie: George Balan - Bucuresti, Elena Hach - Brasov, Elisabeta Dragut - Craiova, Ilie Narita - Alba-Iulia, Vasile Mandici - Suceava, Valentin Mirisan - Oradea

Din Partea Parchetelor de pe langa Tribunale candideaza  in turul II pentru un singur loc: Cristian Deliorga - Constanta, Oana Schimdt-Haineala - Brasov, Ion Aron - Sibiu, Stefan Crisu - Bucuresti

Din partea Parchetelor de pe langa  Judecatorii candideaza in turul II pe un singur loc: Cristina Cardasol - Zarnesti, Dan Chiujdea - Bucuresti.

Nota: Lista celor alesi nu este completa. Ea va fi actualizata

Alegerile CSM se desfasoara sub aspectul unei controverse in privinta unor candidati. Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR) a sesizat Comisia Europeana asupra modului in care se desfasoara alegerile si in special candidaturile unor actuali membri ai CSM si a unor magistrati delegati la Ministerul Justitiei. Iata care sunt neregulile semnalate de UNJR:
 • "Astfel, printre candidaturile depuse pentru functia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii se numara si cele ale domnilor judecatori Lidia Barbulescu si Dan Lupascu (actuali membri ai acestui organism), Lidia Barac si Ovidiu Putura (ambii detasati in Ministerul Justitiei, ca si secretar de stat, respectiv director al Directiei de Contencios Administrativ) precum si cele ale domnilor procurori Dan Chiujdea si Cristian Deliorga, membri ai actualului CSM. De asemenea, se observa ca incalcarea recomandarilor Comisiei Europene nu vine doar din sfera puterii judecatoresti, prin candidatura, impotriva legii sau a interpretarii fortate a acesteia, a unor actuali membri ai CSM, ci si din sfera executivului, magistrati detasati in institutii aflate in subordinea Guvernului depunandu-si candidatura pentru CSM".

In cazul judecatorilor Lidia Barbulescu, Dan Lupascu si a procurorilor Dan Chiujdea si Cristian Deliorga, UNJR si alti magistrati sustin ca acestia nu au dreptul de a candida si a fi alesi pentru ca sunt membri CSM si potrivit regulamentului de alegere a noilor membri acestia au dreptul la un singur mandat. Cei patru sunt la finalul mandatului care este luat in considerare in acest calcul dupa cum sustin reprezentantii UNJR.

Lidia Barbulescu si ceilalti trei au explicat ca in opinia lor candidaturile lor sunt valide deoarece legea prin care sunt alesi membrii CSM s-a modificat dupa ce si-au preluat mandatul si astfel reglementarea care le interzice candidatura la un al doilea mandat nu li se aplica pentru ca nu poate fi retroactiva.

Procurorul Dan Chiujdea este implicat in dosarul de coruptie al senatorului Catalin Voicu. Recent insa, inspectia CSM a constat ca acesta nu a incalcat in nici un fel nici legea si nici normele deontologice ale statului de procuror. Din inetrcepatarile dosarului Voicu reiese ca procurorul Chiujdea s-a intalnit cu Catalin Voicu si Costel Casuneanu.

Intr-un interviu pentru HotNews.ro procurorul sef al DNA, Daniel Morar, a declarat ca nu este legal ca actualii membri CSM sa mai candideze pentru un nou mandat.
 • "Nici principial nici legal nu mi se pare ca actualii membri CSM sa candideze la un nou mandat. Interpretarea dansilor ca au candidat inainte de a fi aceasta prevedere legala, ca au dreptul doar la un singur mandat, nu tine din punct de vedere legal. Adica ei erau intr-un mandat in curs, li se respecta mandatul de sase ani, a venit o lege care spune ca fiecare membru al CSM poate sa aiba un singur mandat. Mie mi se pare cat se poate de clar".

Cine transeaza disputa candidaturilor

Acesta disputa poate fi transata pe doua cai: una administrativa si una judecatoreasca. Pentru cei patru au fost depuse contestatii la Comitetul Electoral Permanent al Consiliului Superior al Magistraturii. Aceste contestatii au fost insa respinse. O explicatie ar fi si aceea ca acest Comitet Electoral Permanent al Consiliului Superior este subordonat CSM. Altfel spus, cei patru au decis contestatiile depuse pe numele lor. Vezi aici contestatia depusa de judecatorul Dana Girbovan impotriva candidaturii lui Dan Lupascu si argumentele invocate. Pana in prezent nu a fost initiata nici o actiune in instanta.

Si candidaturile a doi reprezentanti ai MJ sunt contestate de UNJR. Este vorba de Lidia Barac si Ovidiu Putura (ambii detasati in Ministerul Justitiei, ca si secretar de stat, respectiv director al Directiei de Contencios Administrativ). Argumentarea invocata este ca legea interzice magistratilor detasati in alte institutii decat instantele/parchetele sa participe la votarea membrilor CSM si conditioneaza dreptul de a candida tocmai de existenta acestui drept la vot. Prin urmare, magistratii detasati in alte institutii nu pot candida pentru a fi alesi ca membri ai CSM.

Ultimul raport pe justitie al Comisiei Europene a atras atentia asupra alegerilor din CSM si in special asupra candidatilor neeligibili. Iata ce se mentioneaza in raportul CE:
 • "Alegerile iminente in cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) vor reprezenta o ocazie importanta pentru consolidarea angajamentelor de reforma a sistemului judiciar. Pentru a se asigura o tranzitie usoara si corecta din punct de vedere legal catre un nou Consiliu, trebuie respectate cerintele referitoare la eligibilitatea candidatilor, prevazute in legea privind CSM".

Care sunt atributiile CSM si cate de importanta este reformarea sistemului

CSM are atributii referitoare la cariera magistratilor, adica dispune promovarea judecatorilor si a procurorilor. CSM organizeaza admiterea in magistratura. Organizeaza si valideaza, potrivit legii si regulamentului, concursurile pentru numirea in functii de conducere a judecatorilor si procurorilor.

Un alt rol important este cel al inspectiei judiciare care este in subordinea CSM. Inspectia judiciara este organul disciplinar care stabileste pedepsele administrative pentru magistrati, de la diminuari de salarii pana la excluderea din magistratura. Si nu in ultimul rand CSM apara integritatea magistratului in spatiul public. Atributiile amanuntite ale CSM pot fi gasite aici

Cum se aleg membrii CSM

Dintre cei 53 de candidati inscrisi pentru alegerea membrilor CSM, 33 sunt judecatori si 20 sunt procurori. Procedura alegerilor membrilor CSM presupune doua tururi, primul - local - pentru desemnarea listei candidatilor finali din randul celor inscrisi, iar cel de-al doilea, turul national, pentru stabilirea candidatilor declarati alesi.

Alegerile se fac la nivel de instante, judecatorii, tribunale, curti de apel, ICCJ, respectiv parchetele de pe langa acestea, fiind declarate alese persoana sau persoanele care au cel mai mare numar de voturi raportat la numarul de locuri prevazut pentru nivelul de instante sau parchete respectiv. Votul este personal, direct si secret.

Cei 53 de candidati validati au avut de trecut pe 17 sept 2010 printr-o faza preliminara, in urma careia  instantele si parchetele din raza fiecarei curti de apel unde au existat candidati,  cu exceptia ICCJ si-a desemnat un singur candidat pentru alegerile pentru viitorul CSM.

Potrivit calendarului pentru alegerile din 2010, pe 1 noiembrie au loc adunarile generale la instante si parchete pentru desemnarea noilor membri ai CSM, iar 15 decembrie este data limita pana la care actualul Consiliu trebuie sa trimita la Senat, spre validare, lista cu noii membri. Mandatul membrilor actualului Consiliu expira pe 11 ianuarie 2011, data pana la care Senatul ii va valida pe noii membri ai Consiliului.

Viitorii membri ai CSM vor avea activitate permanenta obligatorie. Conform Constitutiei, Consiliul Superior al Magistraturii este alcatuit din 19 membri, dintre care 14 (9 judecatori si 5 procurori) alesi in adunarile generale ale judecatorilor si procurorilor si validati de Senat, doi reprezentanti ai societatii civile, alesi de Senat, si trei membri de drept, respectiv ministrul Justitiei, presedintele Inaltei Curti si procurorul general al Romaniei.

Durata mandatului membrilor alesi ai Consiliului Superior al Magistraturii este de 6 ani, fara posibilitatea reinvestirii. Presedintele Consiliului este desemnat dintre membrii alesi, pentru un mandat de un an, care nu poate fi reinnoit.

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii au calitatea de demnitar. Calitatea de reprezentant al societatii civile ales membru al Consiliului Superior al Magistraturii este incompatibila cu calitatea de parlamentar, ales local, functionar public, judecator sau procuror in activitate, notar public, avocat, consilier juridic sau executor judecatoresc in exercitiu. Membrii alesi ai Consiliului Superior al Magistraturii raspund civil, disciplinar si penal, in conditiile legii.


Citeste mai multe despre   

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

13868 vizualizari

 • +33 (33 voturi)    
  Deci incepe! (Vineri, 17 septembrie 2010, 22:18)

  Italian Style [anonim]

  Deci incepe sa se rupa firul COMUNISMULUI asta blestemat...cu conducerea din garda veche ...sa speram ca o sa fie intr-un ceas bun...incetul cu incetul!
  Asa sa ne ajute Dumnezeu ...dat fiind faptul ca am trecut prin prea multe...........timp de 20 de ani in acest "lagar".
  • -5 (11 voturi)    
   Sa vedem (Sâmbătă, 18 septembrie 2010, 0:33)

   Mda [anonim] i-a raspuns lui Italian Style

   Ramane de vazut cati din cei noi ar trebui de drept sa schimbe roba pe zeghe. Ca multi sunt asa.
   • -7 (7 voturi)    
    MORCOVI!!! (Sâmbătă, 18 septembrie 2010, 17:59)

    Gogu [anonim] i-a raspuns lui Mda

    Dom''le!!!! Cam multi din ei parca au asa o tenta PORTOCALIE.... dar se explica.. e toamna si au baut mult suc de MORCOV!!!!!
  • +2 (8 voturi)    
   hmmm... (Sâmbătă, 18 septembrie 2010, 9:01)

   Sargon [utilizator] i-a raspuns lui Italian Style

   Dispar dinozaurii comunisti, dar locul le este luat de studentii lor.

   Nu vreau sa supar pe nimeni, dar scoala de drept din Romania este foarte "de stinga". Studentilor la drept nu li se preda nimic in afara de Rousseau si Marx . Asa au fost "educati " profesorii lor (actualii judecatori) , asa educa si ei la rindul lor.

   Am auzit ca profesori mai tineri au introdus in cursurile lor si J.Locke, R.Nozick, F.A. Hayek... dar timid! Majoritatea juristilor nici n-au auzit aceste nume.
   • +2 (4 voturi)    
    pt, Sargon (Sâmbătă, 18 septembrie 2010, 15:55)

    Loda [anonim] i-a raspuns lui Sargon

    Nu stiu nde ati facut facultatea, dar eu am doi copii care au absolbit dreptul la UBB, nici macar nu au auzit de Marx sau Rousseau !!!!
    • +1 (3 voturi)    
     Nici macar de astia?? :-) (Sâmbătă, 18 septembrie 2010, 16:45)

     Sargon [utilizator] i-a raspuns lui Loda

     Eu am terminat tot la UB, dar nu dreptul...
  • +10 (10 voturi)    
   barbuleasca sub pres (Sâmbătă, 18 septembrie 2010, 12:47)

   marga [anonim] i-a raspuns lui Italian Style

   barbuleasca care-i neam cu ceauseasca ce mai cauta acolo?matrasiti-o dracului.le ajunge cite acoperiri ale infractorilor au facut .afara..........
  • -2 (2 voturi)    
   Gata cu civilia (Sâmbătă, 18 septembrie 2010, 22:44)

   Esen [anonim] i-a raspuns lui Italian Style

   Mai rasfirati candidatilor ca va ies epoletii la lumina si pistoalele de sub fusta.
 • -8 (16 voturi)    
  doamne (Vineri, 17 septembrie 2010, 22:18)

  smen [anonim]

  ce mecle au,astia sunt magistratii Romaniei,cei mai corupti oameni de la noi,teoretic sunt primii care trebuie judecati,ironic este ca ei ii judeca pe altii
  • +13 (17 voturi)    
   daca-i judecam dupa cum arata fizic... (Sâmbătă, 18 septembrie 2010, 0:38)

   roman diaspora [utilizator] i-a raspuns lui smen

   "ne-mbolnavim de flacara violet!"
   L-am mai votat in 90 pe Ilici si Patruta... asa ca radeau frumos, zicea bunica mea....si ne-au minerit!
   Sunt tineri si PROMITATORI ! Eu sper ca magistratii vor dovedi ca au invatat "mersul pe propriile püicioare" si vor avea mandria si capacitatea s-o dovedeasca! Mai sper ca "batranii lei" sa-i lase sa-si faca treaba, sa renunte la betele-n roate.

   Succes si sa fie-ntr-un ceas bun!
  • -8 (8 voturi)    
   Ia sa-ti vedem (Sâmbătă, 18 septembrie 2010, 8:14)

   Pantera Roz [utilizator] i-a raspuns lui smen

   si tie mecla,sa ne dam cu parerea...Asta e un criteriu,omule?!Hai sa nu exageram aiurea...
   • -7 (7 voturi)    
    eu seman (Sâmbătă, 18 septembrie 2010, 13:38)

    smen [anonim] i-a raspuns lui Pantera Roz

    cu Fat Frumos din lacrima,acum pe bune cateodata si mecla unui om poate spune mult,uitati-va la basescu,un om care-l vde prima data ce credeti ca zice despre el,betiv,bisnitar care bate copii,daca n-ar avea costum mai ca l-ai confunda cu un aurolac
    • +3 (3 voturi)    
     unul care-si zice smen (Sâmbătă, 18 septembrie 2010, 15:32)

     zaboo [utilizator] i-a raspuns lui smen

     are fata de "comersant" de telefoane furate si plasator de dame trecute de cartier marginas! si cariera asemenea... asta ca sa folosim criteriile tale gaunoase!
     • -4 (4 voturi)    
      te simti (Sâmbătă, 18 septembrie 2010, 17:25)

      smen [anonim] i-a raspuns lui zaboo

      lezat ca ti-am jignit stapanul,faci spume de fiecare data cand basescu nu e pupat la bojoci,probabil semeni cu el si de aia te oftici
      • +1 (3 voturi)    
       spre binele tau (Duminică, 19 septembrie 2010, 2:21)

       zaboo [utilizator] i-a raspuns lui smen

       sper ca ti-ai negociat salariul la postare, nu la valoare - ca daca e la valoare tre' sa aduci si bani de-acasa, vuvuzelo!
 • -18 (24 voturi)    
  Fara dusmaniai democratiei (Vineri, 17 septembrie 2010, 22:33)

  Panduru [anonim]

  Vreau CSM fara acest criminal,Dan Lupascu,parintele coruptiei in justitia din Romania.
  Cred ca,Romania nu trebuie sa fie condamnata pentru eternitate de aceasta tripleta de borfasi:Valeriu Stoica,Dan Lupascu,Traian Basescu.
  Destaptate Romane si alunga tradatorii de tara.
  • -11 (11 voturi)    
   ALEGEREA E 100% DEMOCRATICA (Sâmbătă, 18 septembrie 2010, 9:34)

   MIHAI 2 [anonim] i-a raspuns lui Panduru

   Prin urmare daca ii vor ”aduce” in CSM pe
   oamenii lui Basescu & Macovei - judecatorii
   si procurorii nu vor avea ulterior dreptul sa se planga ca ultimul bastion liber de dictatura
   a cazut.
   *
   Inainte de a vota cred ca ar trebui
   ca magistratii să se uite la prestatia celor 3 judecatori impusi anul acesta de PDL si Taticu
   la Curtea Constitutionala...la cateva zile dupa
   intrarea in paine cei 3 au facut din plin dovada
   obedientei politice, alturi de Zegean ...teleportat mai de mult acolo de tot pe filiera FSN - PDL.
   *
   Merita evocata si prestatia tip turma a parlamentarilor din arcul - guvernamental...de pilda cu prilejul legii pensiilor si cu 100 de alte prilejuri...in comisii dau semne ca ar avea si orece gandire si simtire proprie...insa la vot personalitatea lor se dizolva...
   Asa ar putea ajunge si CSM ul.
   *
   In al doilea rand ar trebui ca votantii sa rememoreze ”perioada Macovei” ...cand reforma s-a limitat la schimbarea de vreo 3 ori a legilor justitiei intrate in vigoare cu doar un an inainte de venirea ei...singurul element de schimbare majora a fost re-politizarea functiilor de Sefi de Parchete care - in urma mis masurilor legislative initiate de MM sunt numiti din nou de Presedinte la propunerea ministrului, iar nu a CSM.
   *
   Trei dintre candidatii ”reformisti”
   - Cristian Danilet,
   - Adrian Neacsu si
   - Horatius Dumbrava
   au actionat in mod explicit ca agenti de influenta ai Monicai Macovei
   (cautati cu Google ”Macovei + X” punand in locul
   X ului numele fiecarui ”reformis” si veti avea 10 - 20 de dovezi).
   *
   Poate ar merita cautat cu Google si numele celor care l-au infruntat pe TB in sedintele CSM...putini oameni au curajul sa faca asta in Romania. Din ce in ce mai putini.
   *
   Magistratii desfasoara o activitate care antreneaza gandireasi responsabilitatea individuala. Nu cred ca se vor lasa pacaliti de smekeriile presei si ale Comisiei Europene ale carei rapoarte sunt scrise dupa dictarea aceleiasi MM .
   • 0 (0 voturi)    
    OOOPS ! Va ca nu lipsesc voturile cu MINUS (Luni, 20 septembrie 2010, 9:06)

    MIHAI 2 [anonim] i-a raspuns lui MIHAI 2

    In schimb lipsesc complet contraargumentele
    celor care au dat minus.
 • +24 (28 voturi)    
  Barbulescu & Costiniu (Vineri, 17 septembrie 2010, 23:14)

  gaga [anonim]

  Tara de vagabonzi....
  Urari "de bine" D-nelor Barbulescu si Costiniu.
  • +12 (12 voturi)    
   completare (Sâmbătă, 18 septembrie 2010, 10:45)

   gabriel [anonim] i-a raspuns lui gaga

   sa nu uitam pe vedetele pivniceru si turcu !
 • +28 (32 voturi)    
  sa nu ne pierdem speranta (Vineri, 17 septembrie 2010, 23:44)

  schmoukiz [utilizator]

  Cand o vad pe Lidia Barbulescu, parca o vad pe Gozilla calcand peste un oras in flacari: cu pielea solzoasa si ranjet balos. Da, e judecatoarea care spunea ca sutele de milioane pe care le primeste acum luna de luna nu o ajuta sa aiba acelasi standard de viata ca pe timpul comunistilor.
  Si totusi vad in colaj cel putin jumatate tineri. Habar n-am de unde se trag si cine i-o fi promovat, dar macar biologic... genetic, poate vor fi o schimbare.
  Si un mesaj pentru CTP, care de azi a inchis comentariile la articolele lui. (s-o fi saturat sa se stearga de flegme de la cititori) : felicitari, ieri ne-ati mai invins inca o data! La varf, ramane tara voastra, a guzganilor rozalii si a sobolanilor rosii, care misuna printre picioarele dinozaurilor eterni ca Barbulescu, Pivniceru si Costiniu.
  • +15 (15 voturi)    
   nu stiam de faza cu comentariile la CTP (Sâmbătă, 18 septembrie 2010, 3:06)

   zaboo [utilizator] i-a raspuns lui schmoukiz

   interesant! iti multumesc pentru informatie!
 • +15 (15 voturi)    
  :) (Sâmbătă, 18 septembrie 2010, 7:26)

  alex [anonim]

  chiar daca cei reformisti vor fi in minoritate, ma bucur ca "dinozaurii" vor avea o opozitie:)
 • -1 (7 voturi)    
  Moment cheie in justitie (Sâmbătă, 18 septembrie 2010, 8:29)

  dan [anonim]

  Daca are si Base dreptate in ceva are atunci cand v-a zis : aveti grija ce va doriti oameni buni. Schimbarea nu e totdeauna de bun augur. Si s-ar putea sa vi-o doriti dupa aceea pe Barbuleasca asa solzoasa cum era. Dar oricum ar fi, bine sau rau macar ca nu le mai vezi mutrele arogante si tot e un castig. Si ...n-am incredere in judecata femeilor oricat ar fi de matusalemice !
 • +12 (12 voturi)    
  voi tinerii , fiti mai curajosi !!! (Sâmbătă, 18 septembrie 2010, 8:50)

  ecaterina [anonim]

  In Rominia , toti hostorogii vor sa conduca , mai ales la stat . Daca sint asa buni , dupa pensionare sa lucreze in sist privat ! Dar nu , ei vor la stat , sa mulga , sa insele , sa puna bete in roate , mai ales cei cu grade comuniste . Nu mai scapam de ei!!! Ce-or fi facind cu atita banet ?La cimitir nu le trebuie , se cred poate nemuritori.
 • -8 (8 voturi)    
  AI AI ! Grea treaba cu UN SINGUR MANDAT ! (Sâmbătă, 18 septembrie 2010, 9:49)

  MIHAI 2 [anonim]

  Modificarea legii nu se poate aplica retroactiv. Au
  dreptate dinozaurii. Asociatia piscicola care critica
  se teme de votul democratic si invoca gresit argumente procedurale.
  *
  Pe de alta parte Daniel Morar abuzeza de functia sa ca sa-si dea cu parerea intr-o chestie in care nu are alte drepturi decat UN SINGUR VOT...
  ...ca orice magistrat...
  Aoleu - poate nu inteleg eu si votul anti-agenti basecieni intra la fapte de coruptie...?
  *
  Dar domnul grasuliu de la ANI ? Dansul nu are nici o opiniune in cestiune ? Ca vad ca nu a mai aparut la televizor de vreo 4 zile...ceea ce nu-i sta in caracter.

  PS. Odata cu numirea de catreTraian Basescu a unui judecatior la Curtea Constitutionala - pentru INCA UN MANDAT...AL DOILEA...dilema juridica a fost transata.
  Mai ales ca acolo interdictia unui al doilea mandat este consacrata in Constitutie...inca din 1991/1992...
 • +8 (8 voturi)    
  Justitia din Romania. (Sâmbătă, 18 septembrie 2010, 14:04)

  mircea [anonim]

  Cum poti spune despre Romania ca este un stat de drept,cand in 1989,in justitie,pe langa ca nu sau schimbat servitorii lui Ceausescu si gasca lui,sau mai complectat cu cei deconspirati din alte structuri represive ale statului comunist.Dupa 20 de ani ,justitia a ramas aceiasi,sau mai rau,pentru-ca este alcatuita din incompetenti supusi primuluisecratar PCR,oameni care judecau dupa cum le dicta la telefon primiisecretari.Si care acum pretind pensii mari,salarii mari,pentru zelul lor de a executa ordinele PCR.Cred ca am ajuns in situatia in care ,ne-ar costa mai putin daca am desfiinta judecatoriile si judecatorii si am infiinta pe plan local niste comitete de judecata.Judecatorii au ajuns sa joace la doua capete,iau leafa de la stat si spaga de la infractori si in final castiga ei si infractorii.Sa ajungi sa fii condamnat ca te-ai aparat in propria casa ,de hoti,mi se pare o culme a neobrazarii.
 • +5 (5 voturi)    
  Cum se poate face ordine in Justitie,,,,? (Sâmbătă, 18 septembrie 2010, 14:37)

  'justitiarul' .... [anonim]

  Ar fi culmea ca tocmai eu, un 'neicanimeni' sa stiu 'cum'; si totusi eu stiu...!
  Pe scurt, voi face fix pe dos fata de ce au facut comunistii dupa 1948 !
  Adica, daca ei au stiut ca 100% magistratii nu-i iubeau.... au plantat in fiecare sala de judecata un ASESOR POPULAR; asta avea menirea sa toarne la partid sau la securitate daca vre-un judecator dadea o sentinta inconvenabila partidului...
  Acum, peste cca 60 de ani, situatia este aceiasi,a dica nu mai scapam de admiratorii comunismului, mai ales in magistratura.. Pai, hai sa bagam in fiecare complet de judecata..., sa nu le spunem 'asesori populari' ci ' asistenti sociali', trimisi cu acte in regula din partea societatii civile, care, sub juramant vor fi cei care pot semnala aberatiile din procesele actuale, abuzurile sau complicitatile (de ex. recuzarea jud. Costiniu, inca dinaineta recursului inaintat de avocatii sov .... etc) si, este adevarat, mai greu ca in 1948... acum in 2010 se va simtit, odata mai mult, ca 'cineva acolo sus ne iubeste'....
  Ordinea in Justitie se face cu lupta pe baricada transparentii si a comunicarii cinstite intre noi....!!!
  • 0 (0 voturi)    
   O idee geniala ! (Luni, 20 septembrie 2010, 9:27)

   MIHAI 2 [anonim] i-a raspuns lui 'justitiarul' ....

   Ce daca nu mai sunt bani nici
   pentru trimiterea citatiilor !

   Salariile ”asistentilor sociali”
   (asistentii sociali exista deja, se ocupa de cu totul altceva , dar justitia e ca fotbalul , vor putea sa o invete usor) ...salariile astora ar putea fi platite cu bani confiscati de la Patriciu, Voiculescu si Vantu...(oau ce de plusuri o sa iau !)

   De altfel
   NEOASESORII POPULARI/
   ASISTENTI SOCIALI/
   JURATI ar putea presta munca gratuita,
   fara salarii sau din resurse necontabilizate....
   Cam cum presteaza acum pe forumuri
   agenturilii oranj :)

   Exista si varinta ”atragerii de fonduri europene”...
   ...doamne ce-mi place sintagma asta !

   PS. Ideea reintroducerii unora -
   ea le spunea jurati , ca pe vremea
   lui Maniu/ Mihalache / Menumorut ...-
   trimisi de ”popor”
   tot in scopul infaptuirii noii justitii democratice, prin calarirea judecatorilor a fost lansata acum cativa ani, de marea luptatoare anticomunista Rodica Stanoiu.

   Aceeasi idee face parte si din programul
   Partidului Poporului - Aripa Elodia & Ciumac
   care oricum va prelua puterea daca nu vine explozia solara aia mare
   • 0 (0 voturi)    
    asa-i la noi... rastalmacim (Marţi, 21 septembrie 2010, 13:35)

    justitiar 02 [anonim] i-a raspuns lui MIHAI 2

    dati mereu vina pe guvernanti ca 'nu vor' iar 'voi, marii luptatori ai cauzei drepte'...., la fel, NU VRETI NIMIC; cand s-o scufunda 'corabia' si vom ajunge iarasi 3 Principate, atunci veti plange dar va fi prea tarziu. ACUM trebue actionat si cat mai degraba !
   • 0 (0 voturi)    
    raspuns la critici: (Miercuri, 22 septembrie 2010, 19:04)

    Mihai 3 [anonim] i-a raspuns lui MIHAI 2

    D.le mihai 2: "ideia"..., nu-i 'ideie' este realitatea anilor '50 cand nici macar bunicul Elodiei nu era inca scolit ....

    D.na R. Stanoiu nu a cerut 'asesori' sau 'asistenti' de aia nu a avut succes; trebuia sa invoce Soc. civila !

    'Numele, sintagma mea / 'asistenti sociali' este o varianta..., important este efectul nu numele....

    banii pt citatii... pai PTT nu-i institutie a Statului...? Daca Magistratura s-a facut de ras.. este normal ca banii de citatiii sa nu le mai ajunga

    Inchei:

    era o vb. acum ceva vreme:"Cine o mancat la rusi..., nu poate sa bea cu Bush', adica, pun pariu, ca daca imi aratati un fan comunist in ziua de azi, care nu a avut 'contaminare' (fie in familie, fie direct etc) si a venit el asa de la sine sa se faca membru a unui partid rosu.... , eu il mananc cu izmene cu tot !
 • +4 (4 voturi)    
  madam Barbulescu (Duminică, 19 septembrie 2010, 1:07)

  adrian88000 [utilizator]

  daca este aleasa e JALE! Sperantele ca mafia din justitie va fi invinsa dispar. Sper din tot sufletul sa nu fie asa si Barbuleasca sa se duca urgent la pensie.
  Dar o pensie normala si nu nesimtita cum au castigar magistratii in instanta! Aici oare nu a fost un conflict de interese? Nu era normal sa se judece la Strassbourg?
 • +3 (3 voturi)    
  schimb de stafeta la magistratura (Duminică, 19 septembrie 2010, 13:37)

  magistratul [anonim]

  trebuie sa ai tupeu sa mai candidezi ptr al doilea mandat desi legea spune altceva(vezi Barbulescu si ceilalti).astia ne duc mereu in urma cu 20 de ani.sa vina cei tineri cu dorinta sa faca ceva in justitia asta in care se vede pa fata ca legea este numai de partea nababilor/dar nu sa vina cum a venit Ponta ca face el pe procurorul justitiar si dupa primul ancheta facuta l-a cooptat Nastase si clica lui.mai,dlor magistrati,mai statule,puteti sa intelegeti ca ne-am saturat...gata v-ajunge!!!!!!!!!!!!!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by