Presedintele Traian Basescu a facut joi seara, in fata aeroportului Otopeni, o declaratie privind acuzele aduse de Sorin Ovidiu Vintu dupa eliberarea din arest. Seful statului a reafirmat ca presedintele unui stat nu se ocupa sa-i bage in puscarie pe cei care au comis infractiuni si le-a cerut jurnalistilor sa fie echilibrati in abordarea subiectului.

"Eu am observat urmatorul lucru: toti cei care s-au imbogatit, cand ii intreaba Instanta prin ce mijloace, ei raspund ca vinovat e presedintele. Dar va spun ca trebuie sa raspunda cei care Au furat bani de la FNI, de prin petrol... toti cei care au furat statul. Nu inteleg de ce Presa incearca sa consolideze minciuna ca presedintele s-ar ocupa sa-i bage in puscarie pe cei care Au furat. Iesiti din minciuna asta ca sunteti tineri si e pacat. Nu mai faceti propaganda celor care trebuie sa raspunda in fata institutiilor statului. Plecati de la premisa ca aveti un presedinte care se respecta si care nu o sa spuna niciodata unui judecator cum sa judece sau unui procuror pe cine sa ia. Asta se facea in alte vremuri si arata cat de deformati sunt cei care trebuie sa raspunda in fata legii, dar arata si cat de deformati sunteti voi (nr. presa)..."

​Traian Basescu a incheiat spunand ca nu trebuie sa ne umilim presedintele care ne reprezinta oriunde in lume pe baza minciunilor unora care trebuie sa raspunda in fata legii "pentru furt de bani, de accize, de petrol, de tot ce s-a putut fura..."

Basescu despre acuzatiile lui SOV: Faceti o greseala daca credeti ca un inculpat poate fi confruntat cu un sef de stat

"Daca dumneavoastra credeti ca un inculpat poate fi confruntat cu un sef de stat, cred ca faceti o greseala", a raspuns, joi, presedintele Traian Basescu, intrebarilor referitoare la acuzatiile personale pe care i le-a adus Sorin Ovidiu Vintu. Potrivit sefului statului, jurnalistii ar trebui sa ii ceara lui Vintu sa probeze afirmatiile acuzatoare.

"Intrebati-l pe el (n.r. Vintu) daca are vreo proba, daca spuneti ca a facut nu stiu ce afirmatii. Nu ma intrebati pe mine ce vorbeste un inculpat", a spus Traian Basescu, in cadrul unei conferinte de presa sustinute la Bruxelles, potrivit unei inregistrari difuzate de Antena 3.

In ultimul sau cuvant din cadrul procesului de recurs la decizia de arestare preventiva, omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu a lansat un atac la adresa presedintelui Romaniei, pe care il considera direct responsabil de arestarea sa si il acuza de presiuni impotriva lui si a trustului sau de presa. SOV sustine ca Basescu lucreaza direct cu SRI si ca recruteaza procurori si oameni din presa care devin "ofiteri sub acoperire". (V.M.)