VIDEO Guvernul a reusit sa treaca la limita Legea pensiilor: Atat femeile cat si barbatii vor iesi la pensie la 65 de ani, punctul de pensie nu se mareste la 45% din salariul mediu brut

de A. Neagu, L. Parvu     HotNews.ro
Miercuri, 15 septembrie 2010, 21:03 Actualitate | Esenţial


Guvernul a reusit sa treaca la limita Legea sistemului unitar de pensii, 170 de deputati votand pentru, 2 impotriva, iar 3 s-au abtinut. Legea a fost votata de deputatii PDL, UDMR si de catre Independenti, in timp ce deputatii PSD si cei ai PNL au parasit plenul Camerei in semn de protest pentru ca le-a fost respins amendamentul care cerea ca majorarea punctului de pensie la 45 % sa fie votat cu apel nominal. Pentru trecerea de Camera a Legii pensiilor erau necesare 50%+1 voturi, adica 168 de voturi pentru, fiind vorba de o lege organica.

Femeile si barbatii vor iesi la pensie la 65 de ani, incepand din 2030, dupa un stagiu minim de cotizare de 15 ani, asa cum prevede Legea pensiilor in varianta adoptata deja de Guvern si de Senat. Deputatii au respins, miercuri seara, un amendament la Legea pensiilor sustinut de PNL si PSD, care prevedea ca varsta de pensionare pentru femei sa fie de 63 de ani, iar cea pentru barbati, de 65 de ani, anunta Agerpres.


Amendamentul a fost respins dupa ce votul a fost contestat si reluat. Initial, el fusese adoptat  cu 92 de voturi  pentru, 78 impotriva si 10 abtineri, iar in favoarea sa votasera inclusiv deputati ai PDL si UDMR.

Surse politice au declarat pentru HotNews.ro ca UDMR a cerut, in sedinta de marti a Coalitiei, ca membrii acesteia sa sustina ca varsta de pensionare pentru femei sa fie 63 de ani.

Alte amendamente adoptate in Camera:

 • Deputatii au eliminat pensiile speciale ale politistilor si militarilor. Astfel cadrele militare in activitate, politistii si functionarii publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor, din domeniul apararii nationale, ordinii publice si sigurantei nationale vor fi integrati in sistemul unitar de pensii.

Deputatii au respins amendamentul propus de grupul PSD+PC
si Comisia de aparare a Camerei care viza exceptarea militarilor, politistilor si functionarilor din sistemul sigurantei nationale de la Legea pensiilor. Parlamentarii PSD sustineau  ca aceste categorii trebuie sa faca obiectul unei legi speciale, a pensiilor ocupationale.

Emil Boc:" In conditiile recalcularii, pensiile sub 30 de milioane de lei vechi nu vor scadea. Afirmatie care a fost si ramane valabila. In rest, toate pensiile se integreaza intr-un sistem unitar, pentru ca asa este firesc".

 • De asemenea, legea pensiilor prevede ca si persoanele platite pe drepturi de autor sa fie incluse in sistemul unitar de pensii. Deputatii au aprobat cu 117 voturi favorabile, 76 impotriva si 8 abtineri, un amendament in acest sens la legea unitara a pensiilor.

Amendamentul stipuleaza ca 'in sistemul public de pensii sunt asigurate obligatoriu persoanele care realizeaza venituri de natura profesionala, altele decat cele salariale, din drepturi de autor si drepturi conexe cu regularitate sau in mod ocazional si din contracte sau conventii incheiate, potrivit Codului civil".

 • Femeile si barbatii vor iesi la pensie la 65 de ani, incepand din 2030, dupa un stagiu minim de cotizare de 15 ani, asa cum prevede Legea pensiilor in varianta adoptata deja de Guvern si de Senat.

Parlamentarii PDL, UDMR  si Independentii au respins amendamentul sustinut de PNL si PSD, care prevedea ca varsta de pensionare pentru femei sa fie de 63 de ani, iar cea pentru barbati, de 65 de ani

Amendamentul a creat un adevarat scandal intre parlamentarii puterii si cei ai opozitiei dupa ce votul a fost contestat si reluat de trei ori. Initial, el fusese adoptat cu 92 de voturi pentru, 78 impotriva si 10 abtineri, iar in favoarea sa votasera inclusiv deputati ai PDL si UDMR.
Eugen Nicolaescu, deputat PNL:  "Grupul parlamentar al PNL va anunta ca daca vreti sa reluati votul nu participa la aceasta mascarada"

Aura Vasile, deputat PSD: "E o incalcare flagranta a Regulamentului"

Mai mult, liderul grupului PSD+PC, Mircea Dusa, le-a solicitat deputatilor social-democrati si conservatori sa-si scoata cartelele de vot din aparate. • Locuitorii din zonele poluate se vor pensiona cu 2 ani mai devreme

In schimb, plenul Camerei a admis un amendament care prevede ca toti cei care au locuit cel putin 30 de ani in Baia Mare, Copsa Mica si Zlatna sau pe o raza de opt kilometri in jurul acestor localitati sa se poata pensiona cu doi ani mai devreme decat varsta standard, fara penalizari.

Amendamentul, formulat de deputatul PSD Ioan Cindrea, a fost initial respins de Comisia de munca a Camerei Deputatilor, insa in plen a fost adoptat cu 102 voturi pentru, 76 impotriva si 9 abtineri.

"Persoanele care au locuit cel putin 30 de ani in zonele afectate de poluarea remanenta datorita extractiei si prelucrarii minereurilor neferoase cu continut de cupru, plumb, sulf, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, fluor, clor, respectiv Baia Mare, Copsa Mica si Zlatna, pe o raza de 8 km in jurul acestor localitati, beneficiaza de reducerea varstei standard de pensionare cu 2 ani, fara penalizare", se arata in amendamentul la articolul 65 al Legii unitare a pensiilor.

Legea unitara a pensiilor a intrat, miercuri, in dezbaterea Camerei Deputatilor.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

13250 vizualizari

 • +7 (35 voturi)    
  Frumos (Miercuri, 15 septembrie 2010, 21:07)

  m3th0dman [anonim]

  Media de viaţă la bărbaţi este de 69 de ani şi vârsta de pensionare e 65.
  În medie munceşti 42-43 de ani (facultatea o termini la 22-23 de ani) pentru 4 ani de pensie.
  • -2 (18 voturi)    
   cu o mentiune (Miercuri, 15 septembrie 2010, 22:34)

   masteryodda [utilizator] i-a raspuns lui m3th0dman

   se aplica din 2030
   • +13 (31 voturi)    
    cu inca o mentiune.. (Miercuri, 15 septembrie 2010, 23:51)

    pehash [utilizator] i-a raspuns lui masteryodda

    media de viata e pt aia care au terminat degeaba facultatea.. se numeste speranta de viata si se calculeaza pe grupe de varsta. speranta de viata la 65 de ani nu este aceeasi cu speranta de viata la nastere. speranta de viata este in crestere de ceva timp si cel mai probabil aceasta crestere se va mentine.. deci in 2030 s-ar putea ca speranta de viata a unui proaspat pensionar de 65 de ani sa fie de 20-25 de ani.
    un articol bine scris si documentat a trecut aproape neobservat pe hotnews: http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7702570-studiu-cati-ani-putea-trai-roman-pensionat-anul-2009.htm
    daca va e lene sa-l cititi, concluzia este ca in realitate speranta de viata a pensionarilor romani de astazi este de aproape 20 de ani la barbati si 30 la femei.
    • -6 (26 voturi)    
     variaza cu virsta? (Joi, 16 septembrie 2010, 5:02)

     calugaru' vaxile [anonim] i-a raspuns lui pehash

     aha, deci la nastere ai un life expectancy de 65 de ani, da' la 65 acesta creste miraculos pina la 85. este fascinant cum pot unii oameni fi ATIT de dobitoci incit sa creada asa o timpenie. bah bula, life expectancy nu se calculeaza pe "grupe de virsta" ci eventual pe "grupuri socialae" sau pe "grupuri ocupationale". adica daca iesi la pensie prof univ e mai probabil sa mori de accident vascular cerebral iar daca iesi la pensie din mina mori mai degraba de cancer pulmonar. da' ma rog, io astept inca sa vina doomiidoishpe sa vad cum curge laptele si mierea pe dimbovita.
     • +12 (18 voturi)    
      esti vax calugare (Joi, 16 septembrie 2010, 5:43)

      kolo [anonim] i-a raspuns lui calugaru' vaxile

      Speranta de viata se calculeaza luand in calcul cat traieste in medie fiecare om nascut in Romania.

      Sper ca nu o sa te surprind spunand ca Romania are printre cele mai mari rate de mortalitate infantila (la nastere sau la scurt timp dupa, pe intelesul tau) din Europa.

      Asta trage in jos "speranta de viata" pentru ca si acele scurte vieti sunt luate in calcul.

      Asa ca dupa ce iesi la pensie la 65 de ani poti fi sigur ca -foarte probabil- mai iei pensia vreo 10-15 ani.
      • -2 (10 voturi)    
       du-te-n kolo (Joi, 16 septembrie 2010, 9:45)

       calugaru' vaxile [anonim] i-a raspuns lui kolo

       beavis, life expectancy care trebuie luata in considerare la contributia la pensii e strict aia de zero ani. si stii de ce? izi! pentru ca-tz spune IN MEDIE raportul intre suma contribuita per capita cu suma alocata ca pensie, per capita. mai pe intelesu' devoratorilor de vichipedie: IN MEDIE adica GLOBAL, forta de munca CAPABILA sa contribuie la fondu' de penisie moare la x ani. intelegi? da, poate 20000 de copii mor sub un an. da' p-aia ii tai de la pensie. n-au contribuit, nu vor papa pensie. aia care mor la 35 au contribuit, da' nu papa pensie. serios, intelegi?
       • +4 (4 voturi)    
        si fudul.. (Joi, 16 septembrie 2010, 13:11)

        pehash [utilizator] i-a raspuns lui calugaru' vaxile

        pai daca mor copiii aia inainte sa apuce sa munceasca de ce ii includem in calculul sperantei de viata a viitorilor pensionari? ca sa distorsionam realitatea?
        realitatea este simpla: desi pe hartia ta, care suporta orice ineptie, romanii muncesc 40 de ani si mai traiesc 4 din pensie, cand te uiti la cifrele oficiului de pensii descoperi ca sunt mai multi pensionari decat salariati... cum iti explici tu asta?
       • +3 (3 voturi)    
        Amice (Joi, 16 septembrie 2010, 13:28)

        gamma [utilizator] i-a raspuns lui calugaru' vaxile

        Elucubratiile emise mai devreme nu demonstreaza faptul ca daca* ajungi la pensie te vei bucura doar timp de 4 ani de ea .Doar de asta vorbim aici nu ? Daca vrei sa vorbim despre contributii atunci sa vorbim sa vedem cum de exista mai multi pensionari decat muncitori si cum rezolvi tu problema asta cand somajul e sub 10% adica si daca-i angajezi pe toti tot ai mai multi pensionari decat oameni la munca .(editat de HotNews.ro)
     • +7 (11 voturi)    
      n-ar fi mai bine sa citesti/inveti (Joi, 16 septembrie 2010, 7:47)

      bula [anonim] i-a raspuns lui calugaru' vaxile

      decat sa scrii ineptii pe forum? In life exp. intra si mortalitatea infantila (care e mare in RO), dupa care pana la 40 depasita mortalitatea infantila apara mortalitatea "auto" s.c.l. Sociologii stiu asta. Lasa naibii urletele imbecile ale unora.
     • +3 (5 voturi)    
      Statistica, bat-o vina (Joi, 16 septembrie 2010, 8:22)

      Catz Kitty [utilizator] i-a raspuns lui calugaru' vaxile

      Frate, dar exista si mortalitate infantila, plus alte cauze de deces la varste nu prea inaintate. 65 de ani este doar statistica.
      In cazul meu, tata a murit la ceva mai mult de 60 de ani, iar bunica din partea tatalui la 102 ani. Statistic as putea trai 81 de ani ?
     • +8 (8 voturi)    
      Nu-i asa (Joi, 16 septembrie 2010, 8:38)

      gamma [utilizator] i-a raspuns lui calugaru' vaxile

      "Even during childhood life expectancy can take a huge jump as seen in the Roman Life Expectancy table at the University of Texas where at birth the life expectancy was 25 but at the age of 5 it jumped to 48. "

      Culmea e ca eu nu ma astept sa ma pot intretine numai din pensie , multi ani de pensie "decenta " reprezinta o aberatie economica si cine cunoaste un pic de matematica si statistica stie ca asa ceva nu mai este posibil in lumea de azi - cu atat mai putin in 2030 .
    • -1 (7 voturi)    
     discriminare (Joi, 16 septembrie 2010, 7:56)

     fff [anonim] i-a raspuns lui pehash

     Inseamna ca este o clara discriminare a populatiei masculine
    • -4 (10 voturi)    
     De la Boc citire (Joi, 16 septembrie 2010, 9:30)

     ioan [anonim] i-a raspuns lui pehash

     Pai decat sa faceti pe pupincuristul guvernantilor, ar trebuiti sa aruncati o privire asupra standardului de viata a romanilor, a calitatii asistentei medicale, a conditiilor de munca si a noxelor profesionale. Daca nu stiti, acestea au influenta directa asupra sperantei de viata O sa constatati ca cele evocate de dv. in cazul in care doriti sa fiti obiectiv sunt "O!"
     Realitatea este ca aceste guvernari succesive au falimentat fondul public de pensii si acum cauta solutii. Solutiile sunt sa ne omoare inainte de termen, ca doar nu o sa raspunda ei juridic pentru praduirea fondului!
     Dupa prevederile acestei legi, UNICE unele categorii socio-profesionale nu vor ai prinde pensia.
    • -2 (6 voturi)    
     Speranta de viata (Joi, 16 septembrie 2010, 10:05)

     popescu [anonim] i-a raspuns lui pehash

     Speranta de viata intradevar este 69 ani la barbati si 76 ani la femei asa ca are dreptate primul comentator ca barbatii in medie primesc pensie doar 4 ani de zile. Datele sunt luate din surse oficiale asa ca cel care te referi la 20 -30 ani de pensie vorbesti prostii.
    • -1 (1 vot)    
     Tot nu dă (Joi, 16 septembrie 2010, 10:26)

     m3th0dman [anonim] i-a raspuns lui pehash

     În vremea comunimului toată lumea muncea fie că vroia fie că nu vroia, deci acum cam toţi sunt pensionari.
     Tot nu dă speranţa de viaţă 69 de ani, la bărbaţi (considerând că 95% sunt pensionari) având în vedere că poate mai existau casnice.
  • +6 (12 voturi)    
   da ce crezi (Joi, 16 septembrie 2010, 9:28)

   Caragiale [anonim] i-a raspuns lui m3th0dman

   Dar ce crezi ca statul se bucura sa plateasca pensii dupa ce ne incaseaza toata viata impozite ?
   la cat stres si dupa cum evolueaza viata si hrana plina de conswervanti, o sa iesim la pensie direct in COSGIUG !
   • -1 (5 voturi)    
    CORECT (Joi, 16 septembrie 2010, 10:48)

    mofturi [anonim] i-a raspuns lui Caragiale

    ideal pt stat este sa cotizam 35 de ani si apoi sa crapam, la 65, ca sa platim pensiile speciale la cei care pot iesi la pensie la 50-55 de ani.
    Tot in cei prosti si multi se loveste...
   • -1 (5 voturi)    
    speranta... de viata (Joi, 16 septembrie 2010, 10:49)

    Alin [anonim] i-a raspuns lui Caragiale

    ... eu am acum 28 de ani si sincer nu cred ca voi apuca 65 de ani in romania... si zic asta fara sa ma uit la statistici de cacat care de cele mai multe ori sunt inflorite si cosmetizate (exact ca sondajele). Motivele pt care sunt sigur de acest lucru pornesc de la nivelul foarte mare de stres in care toti cei din generatia mea traiesc, continua cu starea jalnica a sistemului sanitar si se termina cu starea deplorabila a drumurilor (pe care mor din ce in ce mai mult oameni)...
  • +6 (10 voturi)    
   pensii (Joi, 16 septembrie 2010, 9:36)

   dorin valeriu [anonim] i-a raspuns lui m3th0dman

   spre deosebire de pensiile private, sistemul nostru este unul de solidaritate, la care toti contribuie in functie de venit. unii nu mai apuca pensia, altii o "mananca" 20-30 ani, asta-i viata.daca vrei altceva, inscrie-te si la un sistem privat, care functioneaza pe principiul asigurarilor!
   • -1 (1 vot)    
    sigur (Joi, 16 septembrie 2010, 17:16)

    dl [anonim] i-a raspuns lui dorin valeriu

    cu placere daca imi elimina cineva obligatia platii din sistemul de cacat mi-ar face placere sa ma inscriu intr-unul privat.
  • +4 (6 voturi)    
   ??? (Joi, 16 septembrie 2010, 10:19)

   soso [anonim] i-a raspuns lui m3th0dman

   si ce vrei, sa iesi in pensie la 50 de ani, sa te indobitocesti cu totul, si sa stai sa-ti plangi de mila ca nu ai cu ce-ti plati incalzirea la -20 de grade? mai, eu nu inteleg...in loc sa te bucuri ca ai o activitate cat mai indelungata, si te poti mentine in forma.....nu stiu ce mod de gandire e asta, sa nu promovezi munca ci lenea pe banii celor care muncesc.
 • +3 (33 voturi)    
  ticalosii (Miercuri, 15 septembrie 2010, 21:08)

  nu conteaza [anonim]

  fac varsta de pensionare exact cat e speranta de viata in Romania, ca sa iesi direct in cutie cand iesi la pensie
  • -1 (9 voturi)    
   Ticalosii... (Joi, 16 septembrie 2010, 8:19)

   bgd [utilizator] i-a raspuns lui nu conteaza

   Ia si invata, munceste, foloseste-ti capu....si iesi la pensie la 50 de ani. Daca esti prost...iesi la 65 si te bucuri inca 5-10.
   Atata va plangeti ca nu va da statu...popor de cersetori.
   • -1 (3 voturi)    
    Pai logic ar fi,ca daca nu iti da, macar sa nu ia (Joi, 16 septembrie 2010, 11:21)

    Creator [utilizator] i-a raspuns lui bgd

    Nu?
    Si daca tot esti asa de versat de ce nu oferi consultanta la 3-4 milioane de romani cum sa iasa la pensie la 50 de ani?
    Aaaa pentru ca nu se poate pt toti, ca s-ar duce naibii sistemul de pensie...da da...am inteles, era vorba doar de tine sa iesi la 50 de ani, restul nu mai conteaza....
 • -2 (24 voturi)    
  fleacuri :) (Miercuri, 15 septembrie 2010, 21:19)

  ... [anonim]

  daca femeile s-ar pensiona la 63 de ani, ar exista mai multe sanse ca mamele tinere sa se intoarca la munca inainte de incheierea celor 2 ani de concediu de maternitate, pentru ca ar avea bunici cu care sa-si lase copiii.
  ca sa nu mai spun ca sa dovedesti atata parcimonie pentru ceva ce se va intampla peste 20 de ani este penibil - atata timp cat aceis care au votat legea fac parte dintr-o "dinastie" ce a reusit sa fure in 20 de ani cat altii reusesc sa puna deoparte abia-ntr-o suta.
 • +2 (30 voturi)    
  de ce 65 si nu 70 ? (Miercuri, 15 septembrie 2010, 21:21)

  Wizard of Oz [utilizator]

  Daca motivul este lipsa banilor....hai sa eliminam pensiile de tot, de ce sa platim niste neputinciosi care nu mai pot genera bani la buget ca orice salariat patriot?
  Nu mai pot lucra? Sa aplicam metoda spartana: in prapastie cu ei.
  Ce vor aia din opozitie? 63 pentru femei? De ce? Nu-i corect, ca este statistic dovedit ca astea traiesc mai mult. Sa iasa la cel putin 80!
  Nu au facut copii sa-i ajute la batranete, asa le trebuie !
  .............etc.
  Acesta este un pamflet, nu criticati decat stilul (sunt inginer, nu literat ca Dan Tapalaga)
  • +5 (13 voturi)    
   ca bine zici (Joi, 16 septembrie 2010, 0:06)

   pehash [utilizator] i-a raspuns lui Wizard of Oz

   Eu zic sa facem o derogare speciala pentru cei care simt ca nu vor apuca varsta din statistici. Sa iasa la pensie cand vor ei! Nu mi se pare normal sa munceasca pe branci o tara intreaga, 13 miilioane de suflete populatie apta de munca, 12 ore pe zi 7 zile pe saptamana, si la sfarsitul vietii.. cand se sting obositi de atata munca.. sa le dea boc doar 4 ani pensie si sa le spuna ca n-are bani sa puna mai mult de 39% din salariul mediu. Pai nu e pacat de munca lor? Normal ca oamenii se revolta..
  • +2 (6 voturi)    
   daca esti inginer (Joi, 16 septembrie 2010, 7:49)

   bula [anonim] i-a raspuns lui Wizard of Oz

   presupun ca nu-ti va fi greu sa vezi ce vartsa se propune pt. Anglia. Compar-o si pe aceea cu life expectancy in Anglia. Vorbim pe urma. PS. Oz ar trebui sa fie in Anglia!!!
 • -9 (17 voturi)    
  72 (Miercuri, 15 septembrie 2010, 21:38)

  yo [anonim]

  aceasta este varta optima de pensionare .....somnul natiuni,naste ......
 • +6 (20 voturi)    
  Propunere (Miercuri, 15 septembrie 2010, 21:38)

  Vizitiul [utilizator]

  Sa nu se mai iasa la pensie, ce ne tot complicam atata.
 • +11 (17 voturi)    
  Norma UE . (Miercuri, 15 septembrie 2010, 21:39)

  STEFAN A. [utilizator]

  UE a emanat aceasta norma OBLIGATORIE privind egalarea virstei de pensionare pentru barbati si femei .
  Italia a modificat in acest an proprile criterii de pensionare deoarece a fost amenintata oficial de EU cu procedura de infractiune . Si la ei femeile ieseau in pensie mai devreme ca barbatii .
  Parte din parlamentarii nostri stiu ca sintem in UE ?
  • +12 (20 voturi)    
   oare nu vor femeile drepturi egale? (Joi, 16 septembrie 2010, 0:10)

   popcorn monta [utilizator] i-a raspuns lui STEFAN A.

   acum au
   • -2 (6 voturi)    
    si voi cu noi, si noi cu voi (Joi, 16 septembrie 2010, 10:45)

    li06 [anonim] i-a raspuns lui popcorn monta

    sarumana, nenea, multumim mult!
    ia apuca-te matale si du doua sarcini, naste si alapteaza 2 copii, apoi tine o casa de 4 persoane (papica, spalat, curatenie, calcat, teme, etc) si atunci ni se va indeplini visul: barbatii vor fi egali cu femeile. Ca femeile sunt deja egale cu barbatii!
    • +4 (4 voturi)    
     ... (Joi, 16 septembrie 2010, 11:46)

     Bogdan [anonim] i-a raspuns lui li06

     Exista si familii in care singurul parite e tatal. Chestia cu curatenia prin casa e o chestie fumata de mult, nu cred ca mai exista femeie emancipata care sa accepte sa stea la cratita. Iar pentru sarcina ai 2 ani de concediu.

     Hai pa...
     • -3 (3 voturi)    
      @bogdan (Joi, 16 septembrie 2010, 12:09)

      liop [utilizator] i-a raspuns lui Bogdan

      familii in care tatal a si nascut copii aceia? unde, ca nu i-am vazut la Pro TV.
      Ma consider o emancipata (si modesta, da!), dar tot trebuie sa mai stau si pe la bucatarie, ca totusi nu imi permit sa mananc la restaurant 7/7.
      Cat priveste concediul, daca muncesti intr-un domeniu competitiv nu iti permiti sa stai acasa 2 ani.
      • +5 (5 voturi)    
       Hmm (Joi, 16 septembrie 2010, 13:52)

       gamma [utilizator] i-a raspuns lui liop

       Muncesti intr-un domeniu competitiv si nu ai bani de restaurant ?
       Nr 2 - cred ca ai prefera sa duci doua sarcini decat sa faci un an de armata cum am facut eu .
 • +10 (16 voturi)    
  legea pensiilor (Miercuri, 15 septembrie 2010, 21:43)

  ilmoed [anonim]

  Sa iasa la pensie la 65 de ani dar toti:si militarii care o freaca prin birouri(sa se scada ani doar pentru cei ce merg pe fronturi externe),parlamentarii ce dorm pe ei cand nu fac afaceri personale,politistii care nu asigura nici o siguranta ,doctorii obligatoriu(astia nu vor ca pierd spagile),magistratii care sunt deasupra tuturor precum zeii ,profesorii care ne determina aproape pe toti din cauza incompetentei sau reavointei lor sa apelam la meditatii pentru copii,functionarii care te trateaza cu curul, cei din institutiile de control care te ard (si rau)pe unde te prind
  SI INCA MULTI ALTII...
  Carol intaiul rege avea o deviza personala:
  'NIMIC PENTRU MINE ,TOTUL PENTRU TARA"
  Oricat a incercat Omul asta sa ne schimbe ca mentalitate nu a reusit.
  • +5 (9 voturi)    
   cum sa nu? (Joi, 16 septembrie 2010, 5:05)

   calugaru' vaxile [anonim] i-a raspuns lui ilmoed

   pai prin anii '50-'60 era la fel cum zicea bunicu' carol (si cum zicea si conationalu' sau, karl, de altfel): nimic pentru mine, totul pentru colectiv (stat, intreprindere, comitet al oamenilor muncii). p-orma au venit aia de la fenei care au zis "nimic pentru mine, numa' profiturile. totu' pentru tara, mai ales datoriile". si e un trend modern, sa stii. uita-te la criza asta financiara ...
  • -2 (6 voturi)    
   ignorant :) (Joi, 16 septembrie 2010, 8:54)

   Lucian* [utilizator] i-a raspuns lui ilmoed

   freaca si tu arma si explozibilii prin "birourile" de la Cincu, Cartisoara sau Topraisar si sa vedem cam in cat timp te saturi de frecatul ala.
   • -1 (1 vot)    
    am facut (Joi, 16 septembrie 2010, 19:56)

    ilmoed [anonim] i-a raspuns lui Lucian*

    scoala de ofiteri in rezerva nr 2 Bacau,artilerie,am fost la trageri la Malina si va spun pe cuvant de onoare ca la aplicatii atunci cand obuzul se bloca carnatii de ofiteri se retrageau la o distanta sigura iar noi trebuia sa rezolvam singuri conform procedurilor.Am fost tot acolo la detonat proiectile neexplodate,stateam in gropi,dar asta a fost armata.Daca serviciul tau asta este atunci trebuie sa il faci(bine si fara sa te vaiti vs a vs de ceilalti(restul) de fraieri    ,sau daca nu esti multumit schimba-l (exista multe alte meserii :agricultor,miner ,gunoier, sau poti face afaceri sa vezi atunci f...ai ...)
  • +2 (2 voturi)    
   Carol si Ferdinand (Joi, 16 septembrie 2010, 10:58)

   Alin [anonim] i-a raspuns lui ilmoed

   ... erau nascuti in Germania, d-asta aveau alta mentalitatea. Carol al II-lea si Mihai au fost nascuti in Romania si.... (cred ca nu are sens sa zic mai multe)
  • 0 (0 voturi)    
   inteligent!? (Sâmbătă, 18 septembrie 2010, 18:44)

   ioan [anonim] i-a raspuns lui ilmoed

   Da, sunteti "inteligent" ce mai militari, niste babute si niste mosnegei de 64 de ani prin transee si niste generali senili, care sa-i comande! Unii dintre acestia vor avea nevoie de "bily" si scutece va oferiti sa- i ingrijiti?!
   Ce mai stiti despre armata si combatanti? nu a mai pierdeti timpul pe net cu lucruri la care nu va pricepeti
 • +13 (19 voturi)    
  de la 50 de ani nu te mai angajeaza nimeni (Miercuri, 15 septembrie 2010, 22:01)

  gogu@k.ro [anonim]

  De la 50 de ani nu te mai angajeaza nimeni, iar dupa 60, e o raritate sa te tina cineva la munca, sa te si plateasca la ce randament dai, trebuie modificata legea si pe discriminarea de varsta, o sa avem someri de 60 de ani...
  • +7 (19 voturi)    
   nimeni? (Joi, 16 septembrie 2010, 1:05)

   pehash [utilizator] i-a raspuns lui gogu@k.ro

   daca esti un nimeni la 50 de ani.. normal ca nu te angajeaza nimeni. ti-ai trait viata la strung sau la matura, ai rupt usa in fiecare zi si n-ai mai pus mana pe o carte de la abecedar incoace?
   piata de munca privata are niste reguli foarte simple... un post liber va fi ocupat de cel care poate produce mai mult. dar daca vii sa te lauzi doar cu cartea de munca si cand te intreaba cum te descurci cu engleza spui ca esti prea batran sa mai inveti.. normal ca n-are nimeni nevoie de frecatori de menta
   • 0 (8 voturi)    
    Treci pe la biserica ! Ai o Legiune ! (Joi, 16 septembrie 2010, 9:55)

    MIHAI 2 [anonim] i-a raspuns lui pehash

    Dupa ratinonamentul impecabil facut de tine si de ”piata de munca” ăia despre care zici
    ar trebui de fapt euthanasiati...ca sa stim o treaba...
    Cam asa se gandea si Ceausescu - atunci
    cand proiecta colonii de munca in mediul rural
    pentru batranii natiei.
    Totusi Niculae nu isi semna aberatiile cu nick-name astfel incat a putut fi oprit la timp.
    • +2 (4 voturi)    
     ajuta-ma sa inteleg.. (Joi, 16 septembrie 2010, 13:19)

     pehash [utilizator] i-a raspuns lui MIHAI 2

     tu ce solutie vezi? sa zicem ca esti tu un mic dictator la scara minuscula.. pe o insula cu 100 de oameni. 20 sunt copii.. 27 sunt pensionari si 18 salariati... restul de 35 traiesc din ajutoare sau muncesc la negru. daca vine la tine un dorel de 50 de ani si-ti spune ca el nu stie sa faca nimic, dar vrea un job, ce l-ai pune sa faca, cati bani i-ai da si de unde ai scoate banii aia? ca pe aia 18 salariati evident i-ai cocosat deja cu taxe.
   • 0 (2 voturi)    
    pehash (Joi, 16 septembrie 2010, 10:44)

    horia1962 [utilizator] i-a raspuns lui pehash

    i-mi plac comentariile tale,le urmaresc dar aici ai cam sarit calul.sa pretinzi unor oameni la aproape 60 de ani ca nu invata engleza!!!!!!!!m-i se pare totusi prea mult(nu stiu ei cei tineri daramite cei mai in varsta).acesti oameni au EXPERIENTA,cea mereu invocata de angajatori,numai ca acestia vor tineri de 22-25 de ani.urmand rationamentul tau,acestia ar trebui sa inceapa pregatirea profesionala din frageda pruncie ca sa faca fata pretentiilor angajatorilor,ceea ce e aberant.in alta ordine de idei nu toti oamenii au aceasi capacitate intelectuala.sa nu crezi ca economia are nevoie doar de intelectuali....nu..are nevoie si de cei care stau toata viata la strung(apropo,ai vazut ce piese poate face un strungar de mecanica fina??????),la aparatul de sudura sau cu cheia in mana fara sa fie mare specialist in engleza.aia o lasa ptr. unul ca tine care se pricepe,ceilalti i-ti pot da destule solutii tehnice (dupa 30-35 de ani de munca) in domeniul fiecaruia de activitate si asa se completeaza unul pe altul....sa vii sa spui ca la 60 nu stiu engleza!!!!dar exista si reversul.....cunosc destui "experti" in engleza dar care habar nu au sa bata un cui,care confunda vaca cu boul,care.......si sunt exemple destule....deci nu pot sa fiu sub nici o forma de acord cu tine ca cineva la 50 de ani e un nimeni daca nu stie engleza.....persoana aia vine dupa 30 de ani de munca,ori cat ar fi de proasta tot are un bagaj de cunostinta(experienta) mai mare decat una care acum intra in munca.......putin respect nu strica....
    • +2 (4 voturi)    
     exagerezi.. (Joi, 16 septembrie 2010, 13:24)

     pehash [utilizator] i-a raspuns lui horia1962

     exemplul cu engleza a fost pur ipotetic. poti sa-i ceri sa invete orice altceva. in primul rand eu vorbeam de doreii necalificati. cat despre restul, realitatea este ca strungarul sau sudorul, chiar daca au 30-40 de ani de meserie in spate, nu pot sa concureze cu sistemele automatizate moderne.. trebuie sa invete sa le 'butoneze' pe astea. eu am exemple pozitive in familie.. au invatat si engleza, au invatat si sa butoneze, deci se poate!
   • +1 (3 voturi)    
    CRED CA NU TRAIESTI IN ROMANIA (Joi, 16 septembrie 2010, 10:56)

    pei [anonim] i-a raspuns lui pehash

    nu stii ca invatamantul de acum produce analfabeti?
   • -1 (1 vot)    
    e nevoie de tot felul de oameni (Joi, 16 septembrie 2010, 14:27)

    Andreea [anonim] i-a raspuns lui pehash

    Parca este nevoie de tot felul de oameni...ca aia destepti traiesc pe spatele alora prosti si tot asa. Daca maturile se duc si se fac toti destepti peste noapte unde o sa se ajunga? Unii de aici vad ca sunt mult prea egoisti....e bine sa tragi pentru tine, dar nu mereu, ca din cate stiam trebuia sa functionam ca o societate...dar vad ca din pacate solidaritatea nu exista in Romania
    • +1 (1 vot)    
     oare? (Joi, 16 septembrie 2010, 15:06)

     pehash [utilizator] i-a raspuns lui Andreea

     eu nu cred ca e nevoie de maturi. e adevarat ca deseori in societate se gasesc destui sa traiasca pe spatele alora prosti, dar asta nu cred ca este o atitudine care trebuie incurajata. citisem undeva ca portughezii prefera sa angajeze 3-4 romani sa sape o groapa pt ca sunt mai ieftini decat chiria unui excavator pe cateva ore, desi dureaza treaba mai mult. asta este solidaritatea pe care o doriti? se practica in china.
 • +3 (9 voturi)    
  Sa vezi (Miercuri, 15 septembrie 2010, 22:04)

  Pantera Roz [utilizator]

  ca-si fac toti acum buletin de Baia-Mare,Zlatna sau Copsa Mica...Si ies la 63.Solutii se gasesc mereu...
  • 0 (4 voturi)    
   facem schimb? (Joi, 16 septembrie 2010, 8:42)

   Pb [anonim] i-a raspuns lui Pantera Roz

   Poate nu stiai, dar reducerea se justifica prin faptul ca speranta de viata in Baia Mare, Zlatna , Copsa Mica si alte zone poluate cu plumb este mai mica cu 5-8 ani decat media nationala.
   • 0 (2 voturi)    
    Stiam,ca sunt baiat mare... (Joi, 16 septembrie 2010, 10:15)

    Pantera Roz [utilizator] i-a raspuns lui Pb

    Era o gluma.Dar tu nu ai simtul umorului.In schimb te macina simtul didactic-simti,tu,asa,nevoia profunda de a-i "lumina" pe cei din jur,este?:)
 • -5 (13 voturi)    
  catalin.ardelean@yahoo.co.uk (Miercuri, 15 septembrie 2010, 22:06)

  Trebonius [utilizator]

  "Femeile si barbatii vor iesi la pensie la 65 de ani, incepand din 2030..." - de ce nu pun in vigoare legea din anul 3000?
  • +3 (5 voturi)    
   incepand cu 2030 inseamna ..... (Joi, 16 septembrie 2010, 8:41)

   lili [anonim] i-a raspuns lui Trebonius

   Pana in 2015 actuala Lege 19/2001 a pensiilor prevede 65 pentru barbati si 60 pentru femei. Aceste varste s-au atins treptat pe parcursul 2001-2015, adica timp de 14 ani, pornind de la 60 la barbati si 55 la femei. La fel acum, dupa intrarea in vigoare a acestei legi imediat ce va expira Legea 19/2001, adica incepand cu 2015, varsta de pensionare va creste treptat la femei de la 60 cat va fi in anul 2015(conform actualei legi) la 65, care se va atinge abia in 2030, treptat cate 3 luni/fiecare an calendaristic. Vedeti Legea pensiilor 19/2001, Anexa 3, este foarte clara si usor de inteles. Similar va fi cu actuala lege ce s-a aprobat zilele astea. Nu inseamna ca imediat in 2015 varsta de pensionare la femei va fi 65. In primul an creste cu 3 luni, adica va fi 60 ani si 3 luni si tot asa creste in fiecare an calendaristic cu cate 3 luni.
 • -6 (26 voturi)    
  ... (Miercuri, 15 septembrie 2010, 22:14)

  dan b [anonim]

  Multumim din inima Partidului! Sa ne traiti, d-le presedinte! Multumim ca ne dati posibilitatea sa muncim pana la moarte. Pana la urma... Munca innobileaza. Problema e alta: da' ceva salarii si pensii decente se poate?
  • +11 (19 voturi)    
   se poate (Miercuri, 15 septembrie 2010, 23:08)

   zaboo [utilizator] i-a raspuns lui dan b

   cand se va munci cu adevarat
  • +6 (8 voturi)    
   !!! (Joi, 16 septembrie 2010, 7:16)

   Vercix [utilizator] i-a raspuns lui dan b

   se poate, pt cei care muncesc cu capul
   • -1 (1 vot)    
    inexact (Joi, 16 septembrie 2010, 10:50)

    liop [utilizator] i-a raspuns lui Vercix

    putin ... eu muncesc cu capul si castig suficient. Insa cei ce imi gestioneaza fondurile depuse nu este sigur ca folosesc acelasi organ atunci cand muncesc, deci, oare, ce se alege de munca mea peste 20 de ani?
    • +1 (1 vot)    
     .... nimic pt noi... (Joi, 16 septembrie 2010, 11:08)

     Alin [anonim] i-a raspuns lui liop

     ... contribui cu aproape 1000 lei la fondul de pensii (cam atat vine 10.5% din salariu)... ma intreb oare cam ce pensie voi avea :)... aaah stai: in primul rand nu voi apuca pensie, in al 2-lea rand vom mai avea parte de alti boci si in mod sigur, peste 40 de ani, cand voi iesi la pensie voi prefera sa mor decat sa traiesc cu 600 lei pe luna...
     • -1 (1 vot)    
      Alin (Joi, 16 septembrie 2010, 13:41)

      gamma [utilizator] i-a raspuns lui Alin

      Cam redus planul tau pt finalul vietii pt o persoana de 10000 ron pe luna . Eu , cu doar 3500 am unul mult mai avansat care include pensia de la stat doar ca pe un "bonus" . Ce ar fi sa incepi sa faci niste economii , ca sa fii tu sigur ca nu o sa ramai cu 600 ron / luna la batranete ca ai de unde .
 • -4 (14 voturi)    
  In 2030 (Miercuri, 15 septembrie 2010, 22:24)

  HESS [anonim]

  Romania va ajunge in epoca de piatra cu tipul asta de politicieni asasini economici.De unde vor mai exista pensii daca astia pun la pamant toata economia.PRAF.
 • -8 (26 voturi)    
  Punctul de pensie (Miercuri, 15 septembrie 2010, 22:27)

  Rodica [anonim]

  Este o mare dezamagire respingerea maririi punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut pe economie. Am crezut pana acum ca se vrea cu adevarat reformarea statului si cresterea nivelului de trai al populatiei. Acum vad ca dupa 20 ani de la Revolutie, industria este la pamant, agricultura nu mai avem,dar avem someri, muncitori pana la varste la care nu se stie cati ani vor mai manca o pensie, pensii de mizerie, bugetari dati afara din servicii, tineri fara locuri de munca si patroni care fac afaceri pe banii statului. Indraznesc sa intreb in gura mare: unde sunt banii de la FMI? Pentru ce s-au luat imprumuturile daca nu simtim nicio imbunatatire a nivelului de trai? Nu mai avem nevoie de campanii electorale costisitoare si mincinoase! Ajunge! Ne-am lamurit de toti si de toate! RUSINE!
  • +13 (23 voturi)    
   ciudat e ca nu indraznesti sa intrebi (Miercuri, 15 septembrie 2010, 23:39)

   zaboo [utilizator] i-a raspuns lui Rodica

   in gura mare de ce nu se munceste pe mai nicaieri si toti fura - fiecare cat si de unde poate! in felul asta ti-ai fi oferit un raspuns la aberatiile comuniste pe care tocmai le-ai insirat!
   • -5 (21 voturi)    
    am o curiozitate zaboo (vine de la zabaug?) (Joi, 16 septembrie 2010, 0:04)

    Wizard of Oz [utilizator] i-a raspuns lui zaboo

    Tu muncesti? Unde si pe ce salariu?
    Eu lucrez intr-o fabrica alaturi de alti 2500 de romani, am prieteni in alte fabrici asemanatoare.
    Lucram pentru industria automotive unde pretentiile sunt foarte mari. Din motive de eficienta (concurenta, economie de piata...) tragem foarte tare, seara ajung acasa frant, adoua zi o iau de la capat.
    Tu imi spui ca nu se munceste pe mai nicaieri si toti fura.
    Indemnurile de genul "la munca !" sunt tipice comunismului pe care-l acuzi la Rodica.
    Poate ne spui si unde se gasesc locuri de munca, pentru ca a inflorit somajul sub portocalii tai.
    Aaaa, scuze, ne-a raspuns Basescu: in alte tari, sa plecam toti si sa nu-l mai deranjam cu intrebari despre promisiuni electorale.
    • +14 (18 voturi)    
     am si eu o curiozitate (Joi, 16 septembrie 2010, 1:16)

     pehash [utilizator] i-a raspuns lui Wizard of Oz

     la tine in industria 'automotive' unde tragi foarte tare, si ajungi seara tarziu acasa, e de fapt la citroneanu la firma? ca am dat (de curiozitate) o cautare simpla "Wizard of Oz [utilizator]" site:hotnews.ro si vad ca ai timp sa comentezi articolele si la ora 10..11.. 13si pe la 16.. in mai multe zile din timpul saptamanii.. "de lucru"
     Inteleg ca nu-ti plac indemnurile de genul "la munca", dar macar lasa minciunile pentru nepotii tai..
     • -1 (7 voturi)    
      dar priceput mai esti... (Joi, 16 septembrie 2010, 10:35)

      Wizard of Oz [utilizator] i-a raspuns lui pehash

      Uite, eu nu stiu sa dau cautare dupa "pehash", dar daca mi-ai raspuns noaptea la 1:16 inseamna ca nu trebuie sa te scoli de dimineata....faina slujba trebuie sa ai....
      P.S. Trebuie sa-ti multumesc! am incercat si eu sa caut , cum spui tu si merge ! Wow ! 1.810 de postari ale lui pehash pe acest site! Deci esti angajat aici. Sau in Modrogan, aveti program flexibil sau semnezi condica ?
      • +4 (4 voturi)    
       :) (Joi, 16 septembrie 2010, 12:28)

       pehash [utilizator] i-a raspuns lui Wizard of Oz

       1800.. interesant.. ti-am si dat un vot pozitiv pt ca mi-ai atras atentia. mie nu-mi apar inregistrate pe hotnews decat vreo 700, probabil unele pagini sunt indexate de mai multe ori. si daca ti-am raspuns la 1.16 poate inseamna ca sunt pe alt meridian?.. intr-adevar, am o 'slujba faina', dar asta nu schimba cu nimic ipocrizia comentariului tau... oare cati se mai plang ca tine ca e un guvern sau altul vinovat cand de fapt ei taie frunza la caini toata ziua?
       • -2 (4 voturi)    
        da, da si marmota invelea ciocolata... (Joi, 16 septembrie 2010, 14:32)

        Wizard of Oz [utilizator] i-a raspuns lui pehash

        Ma uit mai sus...dar aprig mai combati si tu coane.
        Ora 13:19 , 13:24,12:28 postari ale lui pehash...Bag seama ca taiem frunza la caini impreuna.
        Si eu am "o slujba faina" pentru ca sunt platit bine si-mi fac meseria (inginer electrotehnic). Pentru ca-mi fac bine treaba, imi ramane destul timp sa ma uit si pe Hotnews.
        Cel mai tare site de stiri din Romania este deschis pe PC-ul meu (si la servici si acasa) nonstop, vreau sa fiu informat care mai este starea natiunii.
        Pe Google daca dai cautare "pehash [utilizator]" site:hotnews.ro iti apar aproape 2000 de postari. Cine taie mai multa frunza la caini?
        Fabrica unde lucrez este printre prime la volumul exportului pe judet, si este vorba de unul dintre cele mai productive (Timis).
        • +2 (2 voturi)    
         deci? (Joi, 16 septembrie 2010, 15:31)

         pehash [utilizator] i-a raspuns lui Wizard of Oz

         aseara te plangeai ca tragi din greu si ajungi seara acasa frant, ca basescu nu-ti da loc de munca, viata e grea... acum te lauzi ca esti bine platit, ai timp sa stai pe net, exporturile merg bine si productivitatea e pe val..
         inclin sa cred mai mult a 2-a varianta, dar atunci nu inteleg de ce esti atat de pornit impotriva acestei legi. in romania sunt peste 13 milioane populatie apta de munca din care 9 sunt populatie activa. Totusi in 2009 erau 3.5 milioane populatie inactiva pe grupele de varsta 25-64. Adica aia care nici macar nu sunt inregistrati someri!.. n-au de munca si nici nu-si cauta.. sau lucreaza la negru. Cum crezi ca ar arata Romania astazi daca aia 3.5 milioane ar lucra si ar plati impozite la fel ca tine? Oare am mai avea aceleasi probleme cu pensiile?
 • -4 (10 voturi)    
  si ce.. (Miercuri, 15 septembrie 2010, 22:34)

  haiducul [anonim]

  Nu are importanta varsta de iesire la pensie,ca oricum deja sa inceput lupta impotriva pensionarilor.oare noi care urmam ,copii nostri vor fi de acord ca noi sa fim o povara pentru buget...Au ce invata de la noi,nu,de ce noi sa beneficiem iar actuali nu.?
 • +12 (16 voturi)    
  Domnilor, nu fiti pensionari la minte! (Joi, 16 septembrie 2010, 0:15)

  Cataleya [utilizator]

  Voi nu sesizati ridicolul situatiei?
  Legea e pt anul 2030, deci peste 20 de ani.
  Va dati seama ca pana atunci Romania va mai avea inca vreo 10 guverne si vreo 7 Parlamente?

  Aceasta lege poate fi schimbata oricand, de orice guvern si de orice majoritate parlamentara.
  De ce va bateti singuri cuie in cap?
  Chiar n-aveti ce face? :)
  • +2 (6 voturi)    
   da si nu..... (Joi, 16 septembrie 2010, 1:23)

   jorj [anonim] i-a raspuns lui Cataleya

   Anumite prevederi e adevarat ca ar trebui sa se aplice peste `jde ani dar nu legea in intregul ei(ex. val punctului de pensie).Totusi domnilor e atat de greu sa se inteleaga ca daca vrem sa iesim din kk trebuie sa incetam sa ne mintim cu faptul ca ne permitem sa tocam niste bani pe care nu ii avem ? Parererea mea e ca trebuie avut in vedere: crearea unui sistem in care politicul sa fie tentat sa guverneze in avantajul electoratului pe termen lung si nu pt castigarea voturilor la alegeri(prin pomeni) + dezvoltare economica sanatoasa(PDL-ul nu da semne ca are solutii pt asa ceva)+ protectie social eficienta si tintita(nu pensii pe care oricum nu ni le permitem) .
 • -5 (11 voturi)    
  Wow! (Joi, 16 septembrie 2010, 1:31)

  Costache2009 [utilizator]

  Si eu care credeam ca pdl vrea sa nu mai dea decat o pensie minima tuturor, indiferent de... orice... Acolo, un 125 de lei noi, la tot boboru'! Sau un glont cadou de la stat, odata cu pensionarea... Sau un bonus special pentru cei ce-si ucid parintii in prag de pensionare... Ei, "luminatii" care nu cersesc nimic de la stat, ca l-au devalizat pana la punctul in care o pensie nu mai conteaza... *&^^&)^&%*@$%$$$!!! Adica, n-am cuvinte suficiente sa-mi exprim... recunostinta !
 • +6 (12 voturi)    
  Ce a`ti sarit majoritatea....... (Joi, 16 septembrie 2010, 5:09)

  cetateanu` [anonim]

  V-a sperie gandul ca mai trebuie sa si munciti . Daca ar fi dupa multi , ar trebui sa se pensioneze la 30 de ani si cu cateva mii de ron pe luna.
  Acum ca sa fiu serios si oricum a fost o gluma , romanii sunt oameni muncitori .....
  In asia am observat ca pensionarea este ceva rusinos pentru o persoana . Multi isi fac totusi dosarele de pensionare si dupa aceea se angajeaza cu contracte sau cum pot prin alte parti . Mare majoritate a pensionarilor care lucreaza fac meserii de genul : taiat boschetii , curatenie si menaj , maturat strazi , paza , portari la hoteluri ...... tot felul de meserii care ii permit omului sa munceasca intr`un ritm pe care organismul il accepta . Normal ca societatea noastra nu permite asa ceva , cu toate ca mie ca baiat la 25 de ani mi`ar fi rusine sa tai boschetii lucrand pentru primarie (doar un exemplu) , dar probabil ca in timp vom evolua si noi sa fim mai intelectuali .
  • -1 (5 voturi)    
   wtf (Joi, 16 septembrie 2010, 7:01)

   Gugu [anonim] i-a raspuns lui cetateanu`

   In Romania, la ce conditii de viata are omul, ma refer la sistemul medical, alimentatie, stresul cotidian, putini apuca sa se bucure ani buni de pensie.
   In alte parti nu e nici o rusine sa tai boscheti pt 2500-3000$ pe luna, mai ales cand tragi linie la final de luna si vezi ca mai ramai cu un purcoi de bani. Diferenta e ca in alte parti oamenii nu-si fura singuri caciula, legea e lege pt toti, iar oamenii nu schelalaie pe web....
   • +3 (3 voturi)    
    Cam inexact un pic (Joi, 16 septembrie 2010, 9:58)

    ion [anonim] i-a raspuns lui Gugu

    E clar ca e mai bine ca worker intr-o tara dezvoltata decat in una mai putin dezvoltata, cum e Romania.

    Dar sa nu ne pacalim singuri ca o sa castigi 3000 de usd pe luna taind boscheti.. Nici chiar ei nu au ajuns la asemenea cifre. Chiar si acolo trebuie sa muncesti bine ca sa castigi 3000 usd/net pe luna.
   • +3 (5 voturi)    
    wtf2 (Joi, 16 septembrie 2010, 13:52)

    pehash [utilizator] i-a raspuns lui Gugu

    care e problema cu conditiile de viata din romania gugule? suntem printre ultimele tari din romania in care poti (daca vrei) sa te duci la piata sa-ti cumperi alimente sanatoase. industria fiind la pamant, poluarea este infima, exceptand 3-4 aglomerari urbane cu prea multe masini, pe care poti sa le eviti daca vrei. care e problema cu conditiile de viata?
    50% din romani mor de boli cardiovasculare. adica mananca prea multe grasimi si nu fac miscare.. cine trebuie sa o faca pentru ei? boc? ii mai pui si pe fumatorii care mor de cancer, pe diabeticii si ajungi la 70%..
 • 0 (8 voturi)    
  Pensionarea (Joi, 16 septembrie 2010, 5:55)

  Constantin [anonim]

  Parerea mea sincera este ca varsta de pensionare, la 65 de ani nu va ramane asa. Cunosc pe cineva, de aici din Germania (o persoana de gen feminin) care, anul trecut, cand avea 44 de ani, a primit instiintare de la Casa de Pensii ca va iesi la pensie la varsta de 67 de ani! Cum Romania e membra a UE am convingerea ca asa va fi si acolo. Numai ca, oamenii trebuie luati cu binisorul, ca mai apoi sa li se serveasca adevarul. Oricum ideia este aceea ca dupa ultima zi de lucru, in ziua urmatoare sa dai ortul popii!
  Trist dar ADEVARAT!
  • +2 (4 voturi)    
   pensionarea la 67 de ani (Joi, 16 septembrie 2010, 9:29)

   Nae [anonim] i-a raspuns lui Constantin

   Ideea e de a folosi produsul/omul pana la epuizare, si apoi , adio... Eficent,economic, fara multa vorbarie ! Cu cinism insa !
 • -1 (7 voturi)    
  Servici (Joi, 16 septembrie 2010, 7:51)

  Pilotul [anonim]

  Tanar pilot pensionar ( Boeing,Airbus) doresc angajare ca ospatar cu norma intreaga. Am deprinderi deosebite si pot servi pina la 300 de clienti pe tura indiferent de sex, religie s-au culoare politica ( portocalii, rosii, galbeni s-au negrii ) Astept cu nerabdare ofertele dughenelor d-voastra.
  Cu cea mai inalta stima .
  • 0 (4 voturi)    
   tanar=45 ani? (Joi, 16 septembrie 2010, 10:15)

   masteryodda [utilizator] i-a raspuns lui Pilotul

   la pensie de 100 mil+ pana acum puteai linistit sa platesti intr-un fond privat de asigurari, si acum sa nu te mai plangi ca nu te mai plateste la pensie ca pe presedinte.
  • +1 (3 voturi)    
   Adraine... (Joi, 16 septembrie 2010, 11:05)

   oh [utilizator] i-a raspuns lui Pilotul

   .. e greu cu pensia alimentara pentru ala micu' ramas langa Romanitza? " E grele problemele de supravietuire si pentru pilotii ramasi in chiloti, nu?"
 • +2 (10 voturi)    
  As avea o propunere! (Joi, 16 septembrie 2010, 8:19)

  , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator]

  Sa iesim la pensie imediat cum se termina studiile.
  Sa ni se dea casa, masina. De nevasta/sot si copii... ne ocupam fiecare. :)
  Stam la pensie pana pe la 30-35 de ani, ca doar aia sunt cei mai frumosi ani si dupa aceea la munca.
  Si gata!
  Dupa aceea suntem.... impaiati si dusi direct la... stocare!
  (E o gluma si... nu prea!)
 • +3 (5 voturi)    
  americanii (Joi, 16 septembrie 2010, 9:19)

  panfil flecaru [anonim]

  au ridicat'o si ei dela 65 la 67 pt. toata lumea.
  au facut'o gradual, in fiecare ani crescand cu cate o luna doua.
  dar, la 62 se poate iesi anticipat, cu 80%.
  asigurarile medicale/medicare incep la 65 de ani.
  fac exceptie pensiile private care se pot folosi dela 59.5 ani. banii din fondurile de pensii private, tip 401k sau ira, se pot scoate totzi odata sau periodic. adica lunar, trimestiral, anual. banii din fondurile private sunt impozabil la scoatere, fiind netaxatzi la contributie. adica, contributzia la pensia privata se deduce din salariul/venitul impozabil.
  nu stiu daca mai e valabila pensia celor din serviciul public, care se acorda dupa 25 de ani de serviciu, indiferent varsta. armata, politzia, functionarii federali.
  pensionarii pot lucra, dar pensia se aduna la venitul anual si se plateste impozit.
  deci, pensia dela asigurari sociale nue impozabila, dar se aduna la venitul anual. daca esti sub suma deductibila anual, care, la o famile de doi este in jur de 18 mii usd, nu platesti.
  impozitul este gradual, in functie de venit, intre 10 si 32% din venitul anual. se aplica la venitul peste deductia standard.
 • -2 (6 voturi)    
  Nasterea (Joi, 16 septembrie 2010, 9:44)

  valisa [utilizator]

  Propun ca toti parlamentarii si guvernantii sa nasca si ei, macar o data. Sa vedem apoi daca mai sunt in stare de munca la 65 de ani.
 • +2 (4 voturi)    
  ce n-a vazut Parisul (Joi, 16 septembrie 2010, 9:47)

  the [utilizator]

  Inca o data, România bate Franta la simultan !
  Marea adunare Nationala Gallica s-a oprit la 62 de ani ...
  Felicitari !
 • -1 (7 voturi)    
  Frumos, dar vom iesi sa protestam? (Joi, 16 septembrie 2010, 9:50)

  Vlad [anonim]

  Vom iesi in strada ca grecii?

  Raspuns gresit. Vom sta in casa...
 • -3 (9 voturi)    
  impotenta mentala (Joi, 16 septembrie 2010, 9:56)

  ana [anonim]

  Egalizati femeile cu barbatii la iesitul la pensie, nu? Sa va fie rusine! O femeie are responsabilitati mai mari si mai ales in Romania munceste mai mult si mai intens ca barbatul, ea va aduce pe voi pe lume, nenorocitilor! Barbatul citeste ziarul, in timp ce ea nu doarme cu lunile si va hraneste, sa cresteti mari si sa emiteti elucubratii de genul asta!! Bani sa ne alimentam corect nu prea avem, alimentele sunt de proasta calitate in general si voi vreti sa muncim la varsta cand ar fi trebuit de mult sa ne relaxam, dupa vreo 35-40 de ani de munca!!!!
 • +7 (7 voturi)    
  vai de noi (Joi, 16 septembrie 2010, 10:01)

  Xman2k [utilizator]

  ...aceasta este urmarea pachetelor primite in canpania electorala, orez, zahar, etc.. ati votat ca prostii si din cauza voastra suferim toti!!!
  SUNTEM UN POPOR DE RETARDATI
 • -2 (4 voturi)    
  La asa situatie, cam asa masuri.. (Joi, 16 septembrie 2010, 10:10)

  ion [anonim]

  Taticu, dar vad ca toti ii injura pe Boc si compania..

  Dar cine e de vina pentru ca am ajuns unde am ajuns?

  Sa purcedem pe rand:
  - mai toata clasa politica ce a permis pensionari anticipate in loc de somaj in ultimii 20 de ani, de am ajuns la 6 milioane de pensionari si 4,5 milioane de angajati
  - milioane de pensionari "anticipati", care au folosit tot ce li s-a permis (legal si ilegal) pentru a se pensiona la varste fragede, vezi doar milionul de "invalizi" sau varsta medie de pensionare=53 de ani!
  - zeci de mii de doctori care si-au rotunjit veniturile , vezi mai sus
  - milioane de angajati si angajatori care platesc salariile la gri si la negru
  - alte cateva milioane de oameni care muncesc si traiesc in Romania si apoi se fofileaza cat pot prin diverse alte metoda de la plata taxelor sociale (DA, PFA-uri, firme facute afara, etc)
  - bizar sau nu, milioane de cupluri tinere care nu au de gand sa faca si sa creasca in Romania macar doi copii. Sporul natural e negativ, populatia scade, varsta medie creste (populatia imbatraneste). In vremea razboaielor mondiale sau a crizelor nasoale (ca cea din 30), oamenii faceau 3-4-5 copii (parintii mei in perioada aia s-au nascut). Acum ne e cam nasol, nu ne raman bani de mers in Bulgaria..

  Toate astea la un loc ne-au dus in situatia asta, aparent fara iesire: deficit urias la fondul de pensii, contributii sociale uriase pentru salariati, varsta de pensionare care creste si iar creste

  Acum ce sa mai zis: cine se simte fara de pacat, sa arunce primul cu piatra :)
 • 0 (4 voturi)    
  Legea pensiilor lui Bismark (Joi, 16 septembrie 2010, 10:15)

  kaishakunin [anonim]

  --------------Citat-------------------

  Old Age and Disability Insurance Bill of 1889

  The Old Age Pension program, financed by a tax on workers, was designed to provide a pension annuity for workers who reached the age of 65 years. At the time, the life expectancy for the average Prussian was 45 years.

  --------------Sfarsitul Citatului-------------------

  Sursa: http://en.wikipedia.org/wiki/Otto_von_Bismarck#Old_Age_and_Disability_Insurance_Bill_of_1889

  Ce doresc sa subliniez prin intermediul acestui citat?

  Varsta de pensionare este stabilita in cel mai cinic si fals populist mod. Ar fi bine sa fim constienti de acest lucru.

  Sa fiu bine inteles, nu critic guvernul pentru aceasta decizie.

  In esenta nu vreau sa zic decat atat: cum iti asterni, asa vei dormi.

  O zi buna si spor la munca.

  PS: Scuze pentru postarea unui text in engleza.
  PS1: Scuze pentru sursa care nu este 100% de incredere.
 • 0 (4 voturi)    
  170 + 2 + 3 = da cu virgula (Joi, 16 septembrie 2010, 10:38)

  Alin [anonim]

  daca 170 reprezinta 50% +1, atunci cineva a incurcat rau de tot calculele :)).... Plus ca, parca erau circa 340 deputati nu doar 175 :).... Acum fara baza fraza "Guvernul a reusit sa treaca la limita Legea sistemului unitar de pensii, 170 de deputati votand pentru, 2 impotriva, iar 3 s-au abtinut" nu are sens...
 • -1 (5 voturi)    
  legea varstei de pensionare (Joi, 16 septembrie 2010, 10:50)

  neo [anonim]

  Pai eu zic ca puteau sa voteze varsta de pensionare la orice varsta, ca oricum n-o sa mai fie pensii ;) Oricum, ft putini vor mai apuca 1-2 ani de pensie, teoretic, ca pensie ioc, (pardon, boc). Baselule Dementule, bucura-te ;)
 • 0 (2 voturi)    
  legea pensiilor (Joi, 16 septembrie 2010, 10:59)

  lala [anonim]

  Mai exista pensionare anticipata?
 • -1 (3 voturi)    
  o varianta idilica..... (Joi, 16 septembrie 2010, 11:44)

  m,.o. [anonim]

  eu as face fix pe dos: as scoate la pensie oamenii cat mai sunt tineri ca sa poata a se lansa intr-o nou afacere (vezi IMM, fonduri UE etc); dupa cca 20-25 de an de munca 'eu' Statul, vin te intreb de vrei sa iesi acum la pensie cu conditia sa devii, cu ajutorul 'meu' un nou intreprinzator; pt asta 'eu' statu ma oblig in fata ta sa iti ofer tot sprijinul, nu-ti voi da bani pe mana, iti voi da bonuri de nabca iar banca va face tot ceea ce doresti tu (banca nu prea da sopaga, bacsis etc); cand lucrarea este gata (sub supravegherea bancii...0 te chem si iti dau 'cheile' si incepe sa muncesti ca sa nu mai fii dependent de pensia aia mica si nenorocita;'eu' Statul, iti vopi cere, toata viata niste bani, putini si care nu te vor deranja in a munci si trai demn....II> in locul tau, voi baga in sistem un tanar sau un somer care altfel nu ar avea loc daca 'tu' nu pleci din serviciu si nu devii nou si proaspat intreprinzator; pe astia eu ii numesc 'pensionarii tineri' si fara sa fac caz... in urma cu ceva ani, acest gand, acest fel de a organiza 'ciclul vietii' l-am prezentat d.lui.... Seytan ! care m-o trimis, cum credeti, nu la o cafea.. ci la o plimbare. Bine ca l-au schimbat ne acest om/ne-om, cu nume rpedestinat...
 • -2 (2 voturi)    
  Criminalii! (Vineri, 17 septembrie 2010, 0:33)

  Doru [anonim]

  Regim criminal !
 • 0 (0 voturi)    
  pensii (Vineri, 17 septembrie 2010, 19:03)

  DAN [anonim]

  ce e stupid ca nu se mai tine cont decat de interesele politice ! nimeni nu se mai gandeste la cei multi ......... si prosti .....asta e ! doar cei multi iau votat si .... dansii acei parlamentari fac legea si tot ei o denigreaza ! sa va fie rusine ca ati iuta de unde ati plecat si pentru cine !!!!
 • 0 (0 voturi)    
  am eu o varianta mult mai buna ! (Duminică, 19 septembrie 2010, 22:22)

  asta-i al 100-lea 'Dalmatian'.... [anonim]

  ....:cu pensionarea - eu as face fix pe dos:

  1. as scoate la pensie oamenii cat mai sunt tineri ca sa poata a se lansa intr-o nou afacere (vezi IMM, fonduri UE etc); asa,'eu' Statu', as dinamiza economia legata de servicii si mici unitati de productie, la care probabil ca te-ai gandit cum sa le faci mai bine toti anii astia (20-25);

  adica, dupa cca 20-25 de an de munca, 'eu' Statul, vin te intreb de vrei sa iesi acum (tanar) la pensie cu conditia sa devii, un nou intreprinzator cu ajutorul 'meu';

  pt asta 'eu', Statu', ma oblig in fata ta sa iti ofer TOT sprijinul, nu-ti voi da bani pe mana, iti voi da bonuri de banca iar banca va face tot ceea ce doresti tu (banca nu prea da spaga, bacsis etc);

  cand lucrarea este gata (sub supravegherea bancii..., vezi cate locuri de munca noi apar...), te chem si iti dau 'cheile' si incepe sa muncesti ca sa nu mai fii dependent de pensia aia mica si nenorocita;

  'eu' Statul, iti voi cere, toata viata niste bani, esalonati, putini si care nu te vor deranja in a munci si trai demn....

  2. in locul tau, voi baga in sistem un tanar sau un somer care altfel nu ar avea loc daca 'tu' nu pleci din serviciu si nu devii nou si proaspat intreprinzator;

  pe astia care ar acceptat iesirea din sistem, eu ii numesc 'pensionarii tineri' si fara sa fac caz... in urma cu ceva ani, acest gand, acest fel de a organiza 'ciclul vietii' l-am prezentat d.lui.... Seytan ...., care m-o trimis, cum credeti, nu la o cafea.. ci la o plimbare. Bine ca l-au schimbat ne acest om/ne-om, cu nume predestinat...


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by