Ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, a declarat miercuri ca, in opinia sa, in primii zece ani dupa Revolutia din 1989, in Romania nu au existat schimbari, transmite Mediafax. Diplomatul sustine ca nici acum nu functioneaza sistemul sanitar, sistemul de educatie publica si unele institutii. Ambasadorul american si sotia sa, Elisabeth Gitenstein, au vizitat miercuri Complexul Educational Lauder-Reut.

Mark GitensteinFoto: DGP / HotNews.ro

"Un bun exemplu de ceea ce functioneaza se afla aici, in aceasta camera", a spus Gitenstein, in timpul vizitei la Complexul Educational Lauder-Reut, adaugand ca scoala respectiva este "un proiect extraordinar si un exemplu de model de succes" in invatamantul privat.

Gitenstein a adaugat ca exemple de ceea ce nu functioneaza sunt sistemul sanitar, sistemul de educatie publica si unele institutii publice.

"Revolutia a avut loc cu 20 ani in urma. Parerea mea umila si personala este ca mai nimic nu s-a schimbat in primii cel putin zece ani. Odata cu alegerea lui Emil Constantinescu lucrurile au inceput sa se schimbe", a sustinut ambasadorul SUA, care l-a descris pe fostul presedinte roman drept "un mare lider".

"Practic, ati avut doar zece ani pentru schimbari. Si ceea ce ati incercat sa schimbati in zece ani, la noi a durat 100 de ani", a spus ambasadorul SUA.

Diplomatul american a spus ca este nevoie de timp pentru schimbari, adaugand ca "am un optimism in crestere in ceea ce priveste aceasta tara. Si sunt in mod special optimist atunci cand intalnesc tineri ca voi", le-a mai spus ambasadorul elevilor.