Directorul Metrorex, Gheorghe Udriste, a anuntat, marti, ca scumpirea biletelor anuntata pentru 15 septembrie a fost amanata deocamdata, fara a se cunoaste data. Aceeasi decizie s-a luat si in cazul biletelor CFR.

"Scumpirea biletelor este in vigoare, dar se amana deocamdata. Guvernul si-a dat acordul, dar mai trebuie sa-si dea avizul o directie din Ministerul Finantelor", a declarat, marti, pentru Mediafax, Gheorghe Udriste.

Ministerul Transporturilor anunta in 1 septembrie ca CFR Calatori si Metrorex vor majora tarifele, la 15 septembrie, cu 8%.

"S-a aprobat in 1 septembrie, in Guvern, modificarea tarifelor. Totodata, a fost introdus un tarif nou la Metrorex, un abonament de week-end cu calatorii nelimitate, care costa 6 lei", spunea fostul ministru al Transporturilor, Radu Berceanu, intr-o conferinta de presa.

Propunerile initiale privind cresterile de tarife la CFR Calatori si Metrorex erau de 8-11%.

Guvernul s-a angajat fata de FMI ca va creste tarifele practicate de zece companii publice care inregistreaza cele mai mari pierderi, inclusiv de CFR Calatori si CFR Marfa, Metrorex, Termoelectrica si Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale.