Judecatorii urmeaza sa dea publicitatii, luni, motivarea arestarii preventive a omului de afaceri Sorin Ovidiu Vantu. Tot luni urmeaza sa fie stabilita si data recursului formulat de avocatii omului de afaceri la decizia de arestare preventiva, recurs ce urmeaza sa fie judecat de Curtea de Apel Bucuresti, anunta Realitatea Tv.

Sorin Ovidiu Vantu a fost retinut pentru 24 de ore joia trecuta, iar in aceeasi seara, magistratii au decis arestarea sa preventiva pentru 29 de zile, la cererea procurorilor.

Sorin Ovidiu Vantu este acuzat de favorizarea infractorului in dosarul fugii din tara a lui Nicolae Popa, fost director al Gelsor, condamnat la 15 ani de inchisoare pentru prabusirea FNI: "Din probele administrate in cursul urmaririi penale a rezultat ca, inculpatul Vintu Sorin Ovidiu a trimis sume de bani condamnatului Popa Nicolae, pentru ca acesta sa se sustraga de la executarea pedepsei de 15 ani inchisoare", au aratat procurorii.

In acest caz au mai fost arestati omul de afaceri Octavian Turcan, un apropiat al lui Vantu, si Alexandru Stoian, soferul lui Sorin Ovidiu Vantu, care vor afla si ei, astazi, motivarea deciziei de arestare preventiva.