Autoritatile dambovitene vor construi un cartier de locuinte ANL in locul garnizoanei de la Targoviste, unde a fost impuscat, in decembrie 1989, Nicolae Ceausescu, scrie Agerpres.

Proiectul a fost prezentat, miercuri, de ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, care a precizat ca acest cartier se va intinde pe o suprafata de 27 de hectare si va avea rolul de a stimula tinerii medici, profesori, lucratori din armata si politie de a ramane sa lucreze in judetul Dambovita.

"Avem un proiect de construire a unor locuinte ANL, pe o suprafata de aproximativ 27 de hectare, pe care Consiliul Judetean le-a primit de la Ministerul Apararii. Aceste locuinte trebuie sa fie alocate tinerilor, si nu numai, cadrelor medicale care au nevoie de locuinte, profesorilor, dar si celor din sistemul national de securitate, din Politie. Va fi un avantaj creat celor care vor sa lucreze in judetul Dambovita", a precizat ministrul.

Presedintele Consiliului Judetean Dambovita, Florin Popescu, a adaugat ca proiectul va incepe in primavara anului viitor.

"Suprafata de teren pe care se va construi acest cartier ANL este fosta unitate militara de la Gara, unde a fost impuscat Ceausescu", a precizat Florin Popescu.

Pe de alta parte, Elena Udrea a spus ca, desi ajunsese la intrarea in judetul Dambovita, a fost nevoita sa se intoarca din drum, miercuri, pentru a merge la Parlament unde se vota motiunea social-democratilor privind Agricultura.

Ministrul Elena Udrea s-a aflat, miercuri, la Targoviste, unde a semnat patru contracte de finantare prin Programul Operational Regional.