Fostul prefect de Cluj, Calin Platon, a fost suspendat, printr-o decizie a premierului Emil Boc, din functia de inspector guvernamental, dupa ce a fost arestat preventiv in urma producerii unui accident rutier soldat cu decesul unui copil de trei luni, informeaza Mediafax.

In Monitorul Oficial al Romaniei numarul 632, aparut miercuri, se arata ca Guvernul a constatat suspendarea raportului de serviciu al lui Calin Platon incepand cu data de 30 august 2010.

"Avand in vedere adresa Judecatoriei Cluj-Napoca nr. 1244/12/A din 31 august 2010, primul ministru emite decizia prin care se constata suspendarea de drept a raportului de serviciu, incepand cu data de 30 august 2010, a domnului Calin Gavril Platon, inspector guvernamental in cadrul Secretariatului General al Guvernului", se arata in documentul citat.

Decizia premierului Emil Boc a fost contrasemnata de seful SGG, Daniela Andreescu.

Accidentul a avut loc in 27 august, in jurul orei 19.00, pe Bulevardul 1 Decembrie din cartierul Grigorescu din Municipiul Cluj-Napoca. Fostul prefect al judetului Cluj Calin Platon, in prezent inspector guvernamental, a lovit cu masina o femeie de 32 de ani si pe copilul acesteia, care se aflau pe o trecere de pietoni. In urma accidentului, atat femeia, cat si copilul acesteia au fost dusi la Unitatea de Primire a Urgentelor Cluj-Napoca. Ulterior, bebelusul de trei luni, care a suferit traumatisme intracraniene extrem de grave, a murit.

Platon a fost arestat sub acuzatiile de ucidere din culpa, vatamare corporala grava din culpa si conducere pe drumurile publice avand permisul suspendat.