Primarul suspendat al Craiovei Antonie Solomon a fost eliberat din arest, dupa ce Curtea de Apel Galati a admis, miercuri, recursul facut de acesta la decizia din 1 septembrie a Tribunalului Galati, de mentinere a starii de arest in dosarul in care este acuzat de infractiuni de coruptie, informeaza Mediafax. Decizia Curtii de Apel Galati este definitiva.

"S-a admis recursul declarat de inculpatul Solomon Antonie impotriva incheierii de sedinta a Tribunalului din 1 septembrie si s-a dispus inlocuirea masurii arestarii preventive cu masura obligarii de a nu parasi municipiul Craiova decat cu acordul organului judiciar", a declarat Irina Popa, reprezentantul departamentului de comunicare al Curtii de Apel Galati.

Decizia Curtii de Apel nu mai poate fi atacata, astfel ca Antonie Solomon, care este incarcerat la Penitenciarul de Maxima Siguranta Galati, a fost pus in libertate in cursul zilei de miercuri.

Antonie Solomon formulase o cerere de eliberare provizorie sub control judiciar, solicitand magistratilor galateni sa fie cercetat in libertate. Cererea acestuia a fost judecata in 1 septembrie, fiind respinsa. Decizia a fost atacata cu recurs de Solomon.

Solomon este inculpat in dosarul 6618/121/2010 avand ca obiect comiterea infractiunilor de coruptie, inregistrat la Tribunalul Galati, alaturi de Gheorghe Cornel Penescu, Dragos George Stancu si Gheorghita Pieca. In acest dosar, s-a acordat termen asupra fondului cauzei la data de 20 septembrie, ora 12.00, la Tribunalul Galati.

Procesul a inceput initial la Tribunalul Arges, dar a fost stramutat la Tribunalul Galati in 7 iulie 2010 printr-o decizie a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, lider al PDL Craiova, a fost arestat preventiv, in 3 martie, pentru luare de mita in forma continuata, uz de fals si fals intelectual. El a fost incarcerat la Penitenciarul Colibasi, iar in 7 iulie a fost transferat la Penitenciarul de Maxima Siguranta Galati.

In 10 martie, Solomon a fost suspendat din functia de primar, dupa ce prefectul judetului Dolj, Eugen Georgescu, a semnat ordinul in acest sens.

Solomon este acuzat ca ar fi primit 50.000 de euro mita de la un actionar principal al firmei PIC din Pitesti pentru a-i facilita diverse servicii in Craiova.

Prefectul de Dolj: Ordinul de incetare a suspendarii din functia de primar a lui Solomon e pregatit

Prefectul de Dolj, Eugen Georgescu, a declarat, miercuri, imediat dupa anuntul privind eliberarea lui Antonie Solomon, ca ordinul privind incetarea suspendarii din functia de primar este pregatit, juristii institutiei asteptand doar un act oficial din partea instantei pentru a-l repune in functie.

"Ordinul privind incetarea suspendarii si repunerea lui Antonie Solomon in functia de primar este deja scris. Astept o hartie oficiala care sa-mi comunice acest lucru, iar eu semnez imediat ordinul", a declarat pentru Mediafax prefectul Eugen Georgescu.

Prefectul de Dolj il sfatuieste insa pe Antonie Solomon sa ramana acasa cel putin o saptamana inainte de a se reintoarce in functia de primar.

"Recomandarea mea este sa stea acasa macar o saptamana, daca nu doua, sa se odihneasca, sa se linisteasca si apoi sa vina la primarie. Va spun eu ca unii de acolo din primarie vor pleca a doua zi. De frica, bineinteles", a mai spus Eugen Georgescu.

Curtea de Apel Galati: Antonie Solomon are interdictie de a mai fi primar

Potrivit Curtii de Apel Galati, Antonie Solomon are interdictie din partea instantei de "a-si exercita profesia si de a desfasura activitatea in exercitarea careia a savarsit fapta", transmite Mediafax.

Irina Popa, reprezentantul Departamentului de comunicare al Curtii de Apel Galati, a declarat ca instanta a dispus ca Solomon sa nu ia legatura cu martorii sau inculpatii in dosar, sa nu isi exercite profesia si sa nu desfasoarea activitatea in exercitarea careia a savarsit fapta.