Conturile Primariei Sector 5 au fost blocate de catre Directia Generala a Finantelor Publice Bucuresti, anunta un comunicat al Prefecturii Bucuresti. Decizia a fost luata pentru ca institutia nu a comunicat Prefecturii, in termen legal, hotararile de Consiliu Local din data de 16 august, prin care s-a rectificat bugetul si s-a stabilit noua structura organizatorica.

Astfel, Prefectura nu a putut verifica legalitatea acestora, iar Directia Generala de Finante Publice Bucuresti n-a putut, la randul ei, sa verifice incadrarea in sumele alocate cheltuielilor de personal, potrivit prevederilor OUG 63/2010. "Am solicitat sa ne trimita de urgent aceste hotarari, insa nu am primit raspuns nici pana astazi. Din pacate, lipsa de profesionalism a reprezentantilor primariei sectorului 5 va afecta, printre altele, si angajatii acestei institutii, care risca astfel sa primeasca cu intarziere salariile. Voi insista in continuare pentru comunicarea de urgenta a hotararilor, pentru a debloca situatia" a spus Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atanasoaei.

Conturile primariei vor fi deblocate cand hotararile vor ajunge pe masa prefectului si vor fi analizate.

Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie spune ca hotararile Consiliului Local respecta legislatia: “Toata Romania este blocata de baietii astia. Ce mai conteaza ca ne-au blocat si noua conturile? Domnului prefect ii transmit felicitari si sanatate si sa se gandeasca ca vremea se schimba. Dansul s-a plictisit stand la Prefectura. A vazut ca de domnul Poteras nu poate zice nimic ca e profesor universitar, de domnul Negoita la fel, pentru ca l-a numit. De Ontanu a zis, nu pot sa ma iau ca e o gasca vopsita. A gasit la Primaria sectorului 5 o fisura. Eu va asigur ca hotararile noastre sunt legale!”.

Primaria Sector 5, prin secretar, avea obligatia legala de a comunica Institutiei Prefectului Municipiului Bucuresti, in termen de maxim 10 zile de la data adoptarii.