Premierul Emil Boc i-a atentionat pe noii ministrii sa nu faca declaratii in public fara acoperirea guvernului. "Nu vrem sa fim in situatia in care colegi de Cabinet sa vina sa va contrazica pentru ca ati facut o declaratie pe hol sau la iesirea de la o intalnire fara ca ea sa aiba acoperirea Guvernului, fundamentarea necesara si aprobarea la aceasta masa", le-a spus Boc noilor ministri prezenti in sedinta de Guvern.

Emil BocFoto: HotNews.ro

"Toate politicile pe care Guvernul le promoveaza se stabilesc la aceasta masa, in Guvern. Nu acceptam niciun fel de dezbatere publica asupra unor teme, proiecte, initiative cu impact pentru economie sau pentru populatie care nu sunt discutate la aceasta masa, ele atragand sanctiunea politica corespunzatoare, daca nu se respecta acest principiu", a precizat premierul, la inceputul sedintei de Guvern de miercuri.

Boc s-a referit si la proiectul de modificare a Codului Fiscal care prevede dublarea contributiilor la veniturile din drepturile de autor. Boc sustine ca proiectul a fost trimis in dezbatere publica inainte de a fi discutat in Guvern. "Nimeni nu are voie sa trimita in dezbatere publica un proiect fara sa fie discutat in Guvern", a afirmat Boc.

  • Fostul ministru al Finantelor, Sebastian Vladescu, a fost pus de mai multe ori in situatia in care sa i se reproseze faptul ca face declaratii fara sustinerea Guvernului. Si fostul ministru al Muncii, Mihai Seitan, a primit astfel de critici din partea premierului. 
  • Pe 21 iulie, Emil Boc a declarat ca l-a sanctionat cu cartonas galben pe ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, si l-a "mustruluit", pentru afirmatiile sale legate de eliminarea cotei unice de impozitare si introducerea impozitarii progresive.
  • "L-am muştruluit pe ministru şi a fost sancţionat cu un cartonaş galben, pentru că nu a avut mandat să lanseze o astfel de temă. El a făcut-o cu o manieră nevinovată. Înainte să dai cartonaşul roşu, dai cartonaşul galben", a spus Boc miercuri seara, la postul public de televiziune.
  • Ministrul a declarat in cadrul unui interviu pentru Ziarul Financiar ca Romania ar trebui sa treaca la impozitarea progresiva de la 1 ianuarie 2011, dupa 6 ani de cota unica. 
  • Premierul a anuntat, la trei zile dupa aceasta declaratie, ca guvernul va mentine cota unica, insa va elimina din aceasta toamna impozitul minim.