Sindicalistii de la 'Cartel Alfa' vor organiza joi o actiune de protest, prin pichetarea sediului Prefecturii Galati, se arata intr-un comunicat de presa remis Agerpres de presedintele filialei galatene a confederatiei, Romica Garneata. 'UST CNS Cartel Alfa-filiala Galati, organizatie ce reprezinta interesele a peste 20.000 de sindicalisti, demareaza actiunile de protest joi, intre orele 11,00-13,00, prin pichetarea Prefecturii, care nu se vor opri decat atunci cand problemele cetatenilor vor fi o prioritate pentru acest Guvern sau cand Guvernul va demisiona', se spune in comunicat.

Sindicalistii apreciaza ca proiectul de modificare a Legii Sistemului Unitar de Pensii prevede clauze de neacceptat pentru salariatii romani, cum ar fi cresterea varstei de pensionare, cresterea stagiului complet si minim de cotizare, dar si schimbarea calculului valorii punctului de pensie. Sindicalistii mai sunt nemultumiti si de promovarea si asumarea unei noi legi de salarizare unitara, precum si a Legii speciale de salarizare in 2011.

'Cerem ca salariul minim pe economie incepand cu 1 ianuarie 2011 sa fie de minimum 705 lei. Cerem politici economice stimulative pentru mediul privat. Cerem stoparea incercarii de a rezolva cheltuirea fara discernamant a banului public prin suprataxarea angajatorilor si angajatilor. Cerem sustinerea unui dialog social responsabil si transparent', se arata in comunicat.