Scoala postliceala sanitara Fundeni finalizeaza, joi, proiectul HEVI - 'Profesorii din sanatate si asistenta sociala impotriva violentei'. Cu o investitie in Romania de 200.000 de euro si cofinantare din fonduri europene de 18.000 de euro, proiectul isi propune includerea in programa de studiu pentru profesionistii din domeniul sanatatii si al asistentei sociale a unui modul destinat special cazurilor de violenta domestica, potrivit Agerpres.

Proiectul este finantat de Comisia UE, programul Leonardo da Vinci si este coordonat de Universitatea din Helsinki, Centrul pentru Educatie Continua Palmenia, fiind derulat pana in prezent in Finlanda, Romania, Irlanda, Bulgaria, Germania, Estonia si Letonia.

Cu acest prilej va avea loc si o prezentare a ghidului profesorilor, care va contine programa de formare a cadrelor didactice, sugestii, metode inovatoare si instrumente de lucru pentru profesori. In cadrul unui seminar, elevi ai Scolii postliceale Fundeni vor prezenta studii si analize proprii ale modului in care romanii percep si reactioneaza in cazul violentei domestice.