Ministerul Educatiei da peste noua milioane de lei pentru a cumpara papusi cu dizabilitati sau de diferite rase, precum si masini si truse medicale de jucarie, cu care vrea sa doteze gradinitele din cele 41 de judete si din Bucuresti, licitatia urmand sa aiba loc in 11 octombrie, relateaza Mediafax.

Potrivit unui anunt de participare la licitatie, publicat pe site-ul e-licitatie.ro, Ministerul Educatiei vrea sa cumpere jucarii pentru gradinite, in valoare de 9.306.980 de lei, de la bugetul de stat si din credite externe pentru anul 2010, in cadrul Proiectului pentru Reforma Educatiei Timpurii.

Firmele interesate sa participe la licitatie trebuie sa depuna oferte pentru cinci loturi de jucarii, respectiv: papusi de diferite rase sau cu diferite dizabilitati; truse medicale de jucarie; vehicule de jucarie; jucarii adecvate activitatilor de tip casnic; jucarii tip aragaz, frigider, masina de spalat rufe, fier de calcat, aspirator.

Principalul criteriu dupa care contractul se va atribui este cel al pretului. Firmele pot intra in posesia documentelor pana in 8 octombrie, iar in 11 octombrie expira termenul pentru primirea ofertelor.