Patriarhia Romana dezaproba marti, printr-un comunicat, initiativa legislativa a deputatului Silviu Prigoana privind legalizarea prostitutiei despre care spune ca "amplifica fenomenul sub forma unei sclavii motivate financiar. In acelasi timp, legalizarea prostitutiei intensifica degradarea morala a societatii, contribuie la proliferarea diferitelor boli si la cresterea numarului divorturilor, iar femeilor prinse in aceasta sclavie li se afecteaza iremediabil sanatatea psihica si fizica, precum si demnitatea sociala".

"Tocmai pentru aceste motive, prostituţia este interzisă prin lege în multe ţări europene şi în majoritatea statelor federale ale SUA. În plus, Patriarhia Română reaminteşte faptul că România a ratificat în anul 1955 Convenţia ONU privind “Suprimarea Traficului de Persoane şi a Exploatării prostituării altora” prin care ţara noastră se obligă să nu legalizeze prostituţia", se mai arata in comunicat.

Deputatul Silviu Prigoana a depus, luni, la Parlament, o initiativa legislativa privind legalizarea prostitutiei, definita ca "activitate cu caracter sexual autorizata", care se poate desfasura independent sau "in cadru organizat", in case de toleranta: "Motivatia inaintarii unui proiect de lege care sa reglementeze exercitarea in mod legal a prostitutiei sta in incercarea de a clarifica situatia sociala a persoanelor care, oricum, activeaza in domeniu, prin intrarea acestora in sistemele de asigurari sociale, de sanatate, de pensii etc. si, de ce nu, in incercarea de a spori veniturile la bugetul de stat".