Circulatia rutiera in zona Podului Grozavesti va fi inchisa de marti pana in 14 septembrie, pentru lucrari la Pasajul Basarab, in perioada restrictiei traficul pe Splaiul Independentei, intre Podul Cotroceni si Soseaua Virtutii, fiind permis doar masinilor de interventie si riveranilor.

Reprezentantii Primariei Capitalei, citati de Mediafax, au anuntat, luni, ca circulatia rutiera va fi oprita in zona Podului Grozavesti in perioada 7 - 14 septembrie, ora 24.00, pentru montarea liniilor de tramvai. In cele opt zile in care traficul va fi oprit, pe Splaiul Independentei, intre Podul Cotroceni si Soseaua Virtutii vor putea circula doar riveranii si masinile de interventie ale politiei, pompierilor si ambulantei.

Circulatia pe portiunea din Splaiul Independentei cuprinsa intre intersectia cu Soseaua Cotroceni si intersectia cu Bulevardul Vasile Milea se va desfasura pe o singura banda pe sensul catre Podul Grozavesti si pe doua benzi pe sensul catre Podul Cotroceni.

Pe tronsonul din Splaiul Independentei cuprins intre Podul Grozavesti si Soseaua Virtutii se va circula pe o banda pe sensul spre Soseaua Virtutii si pe doua benzi pe sensul catre Podul Grozavesti. Riveranii si masinile de interventie ale politiei, pompierilor si ambulantei vor putea circula pe ruta ocolitoare cu intrare dinspre Soseaua Virtutii, Splaiul Independentei, prin strada Econom Atanasie Stoicescu, strada Miorita, strada Econom Cezarescu, cu iesire in Bulevardul Vasile Milea si, respectiv, cu intrare dinspre Bulevardul Vasile Milea, prin strada Econom Cezarescu, strada Alexandru Bordeanu, cu iesire in Splaiul Independentei.

Reprezentantii municipalitatii au mentionat ca restrictiile de trafic pe aceste portiuni de drum sunt necesare pentru ca circulatia pe sub Pasajul Basarab sa fie reluata din 14 septembrie.

Circulatia pe mai multe portiuni de drum din zona Pasajului Basarab este inchisa temporar pentru realizarea lucrarilor la acest obiectiv.

Astfel, circulatia pe Calea Giulesti, intre strada Boisoara si Calea Plevnei, pe sensul de mers spre centrul Capitalei, este inchisa din 4 septembrie pana in 14 septembrie, ora 24.00. In perioada restrictiilor de pe Calea Giulesti soferii pot circula pe o ruta ocolitoare, prin strada Boisoara, strada Pascal Cristian, Soseaua Orhideelor.

De asemenea, circulatia pe Soseaua Orhideelor este inchisa pana in 15 septembrie, intre punctul de acces in complexul comercial Orhideea si strada Serg. Constantin Ghercu.

Primarul general al Capitalei declara, in 28 august, ca circulatia rutiera pe arterele de sub Pasajul Basarab va fi reluata, pe ambele sensuri, in 15 septembrie, iar investitia va fi finalizata pana la sfarsitul anului.

Oprescu a precizat ca dupa finalizarea lucrarilor podul va fi testat timp de o luna, astfel ca din februarie 2011 sa poata fi folosit.

Pasajul rutier denivelat superior Basarab va realiza legatura rutiera si de tramvai intre Bulevardul Nicolae Titulescu - Soseaua Orhideelor - Podul Grozavesti - Bulevardul Vasile Milea (pentru circulatia tramvaielor) si, respectiv, Soseaua Grozavesti, intregind astfel inelul principal de circulatie al Bucurestiului in partea de nord-vest. Proiectul cuprinde doua traversari majore de obstacole - raul Dambovita, peste podul existent si calea ferata, in zona Garii de Nord.