Reprezentanti ai asociatiilor de parinti, ONG-urilor sau societatii civile din domeniu vor putea fi observatori atat la examenul de bacalaureat, cat si la evaluarea nationala, a declarat, sambata, Oana Badea, secretar de stat in Ministerul Educatiei, transmite Agerpres. Badea a spus ca in ceea ce priveste structura examenului de bacalaureat, pana cand nu va exista o noua lege, probele de examen sunt cele pe care le-au avut elevii si in acest an.

"In calendarul nostru exista o perioada de timp in care reprezentanti ai asociatiilor de parinti, ONG-urilor, ai tuturor structurilor societatii civile din domeniu pot sa opteze in a fi prezenti in centrele de examen, vor primi autorizarea de acces si vor vedea la fata locului ce se intampla intr-o zi de bacalaureat in orice liceu din aceasta tara", a afirmat secretarul de stat, referindu-se la aceasta noutate a metodologiei.

Badea a declarat ca, din punct de vedere organizatoric, sunt cateva "surprize frumoase", mentionand aici faptul ca absolventii de clasa a XII-a vor finaliza cursurile mai repede decat restul elevilor, respectiv pe 27 mai, sau ca probele de competente nu se vor mai da in timpul anului scolar, acestea fiind "asezate intr-un calup inainte de probele scrise".

Oana Badea a afirmat ca liceele in care promovabilitatea la bacalaureat a fost zero sau foarte slaba vor intra intr-o "etapa de monitorizare, chiar de control", vorbind despre "un plan de actiune" ce trebuie "foarte clar urmarit, pentru ca acolo se intampla ceva din punct de vedere al procesului de predare-invatare".

Intrebata cate astfel de licee exista la nivelul tarii, Badea a afirmat ca urmeaza sa fie facuta aceasta raportare. Ea a adaugat ca ministerul este interesat de analiza calitativa mai mult decat analiza cantitativa.