Prim-vicepresedintele Partidului Democrat Liberal (PDL) Adriean Videanu sustine ca nicio motiune de cenzura nu are sanse sa treaca in acest an.

"Parerea mea este ca nicio motiune de cenzura nu are sanse sa treaca in acest an", a afirmat Videanu, sambata, la Realitatea TV.

In opinia fostului ministru al Economiei, remanierea Guvernului creeaza cel putin premisele unei increderi din partea populatiei.

"Populatia este dispusa uneori sa acorde credit cuiva pe care nu-l cunoaste", a subliniat Videanu vizavi se numirea unor ministri fara notorietate.

El a spus ca nu a fost de acord cu demisia intregului Cabinet, deoarece, din punct de vedere politic, ar fi fost un risc mai mare decat remanierea.

"Din punct de vedere politic, demisia Guvernului Emil Boc avea riscuri mult mai mari decat remanierea, iar eu am sustinut de fiecare data o remaniere profunda. Acesta a fost punctul meu de vedere. (...) Parerea mea este ca recastigarea increderii este in functie de performanta Guvernului si nu de imagine neaparat", a mentionat Adriean Videanu, citat de Agerpres.

Fostul ministrul al Economiei a negat posibilitatea ca prin grupurile parlamentare, care si-au impus punctul de vedere in legatura cu remanierea, filialele au impus numele ministrilor, fiind astfel multumita toata lumea.

"Nu este adevarat. Este exclus acest lucru. A fost decizia premierului pe prioritati. (...) Sigur ca au mai fost voci pe aici pe colo, dar acest lucru nu a contat in decizia primului-ministru", a explicat prim-vicepresedintele PDL.