Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat sambata la Realitatea TV ca va mai candida pentru un nou mandat, daca va constata ca promisiunile facute bucurestenilor in campanie au fost respectate. Intrebat fiind de autostrada suspendata, Oprescu a replicat scurt: "O fac!", dupa care a continuat:"...nu vorbesc despre asta, ca la cat se vorbeste in tara asta...acum umblu dupa bani...".

Primarul general declara si la inceputul anului ca lucrarile la primele trei module ale autostrazii suspendate vor incepe in 2010 si vor fi finalizate in 2011, iar la restul proiectului se va lucra de anul viitor.

Autostraada suspendata va avea mai multe module. Oprescu preciza ca lucrarile la primele trei module, care reprezinta partea de nord-est si nord-vest a autostrazii suspendate, vor incepe in acest an, urmand sa fie finalizate in 2011.

Astfel, primul modul al autostrazii suspendate va face legatura dintre viitoarea autostrada A3 Bucuresti - Ploiesti si Soseaua Petricani, Soseaua Pipera, strada Avionului si Bulevardul Aerogarii. Cel de-al doilea modul va cuprinde lucrari pe Bulevardul Aerogarii, strada Elena Vacarescu, se va intersecta cu DN1 trecand prin Bulevardul Poligrafiei si Calea Grivitei, iar cel de-al treilea modul va cuprinde lucrari in Calea Grivitei, Calea Giulesti, va continua in spatele Lacului Morii si va ajunge pe autostrada A1 Bucuresti-Pitesti.

Aceasta prima parte a lucrarilor la autostrada suspendata va avea o lungime cuprinsa intre 7,5 si 11 kilometri.

Edilul sef al Capitalei a adaugat ca lucrarile la partea de sud-est si sud-vest a autostrazii suspendate vor fi incepute in cursul anului viitor.

Totodata, Oprescu a precizat ca inceputul lucrarilor la autostrada suspendata in partea de nord a Capitalei are legatura atat cu finalizarea lucrarilor la Pasajul Basarab, cat si cu inceperea lucrarilor la proiectul Ministerului Transporturilor privind autostrada Bucuresti-Ploiesti.