Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale a transmis o serie de precizari privind recalcularea pensiilor de serviciu: ale personalului auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti si al parchetelor de pe langa acestea, ale personalului diplomatic si consular, functionarilor publici parlamentari; ale deputatilor si senatorilor; ale personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviatia civila. "Noile decizii de pensie, insotite de buletinele de calcul, au fost transmise beneficiarilor prin posta sau au fost ridicate personal de catre acestia", explica institutia. Pensiile militare de stat si pensiile de stat ale politistilor si ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor sunt in proces de recalculare.

Pensiile mentionate "au fost recalculate potrivit algoritmului de calcul prevazut de Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare".

Incepand cu data de 14 septembrie 2010, beneficiarii pensiilor de serviciu urmeaza sa incaseze noile cuantumuri ale drepturilor de pensie, plata efectuandu-se in functie de optiunea initiala a acestora, prin posta sau prin cont bancar.

"Precizam ca pensiile militare de stat si pensiile de stat ale politistilor si ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor sunt in acest moment in proces de recalculare, potrivit algoritmului de calcul prevazut de Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare, de catre institutiile in evidenta carora se afla persoanele beneficiare. Datorita numarul mai mare de beneficiari ai acestor pensii, termenul de finalizare al procesului de recalculare, va fi pana la data de 1 ianuarie 2011", se mai arata in comunicat.