Suma ajutoarelor sociale incasate de o persoana va fi plafonata, pentru a se evita situatiile in care astfel de prestatii ating valori foarte mari, iar persoana in cauza refuza sa accepte un loc de munca, a anuntat marti ministrul Muncii, Mihai Seitan, care nu a precizat insa nivelul plafonului maximal.

"Suma obtinuta din beneficii sociale - alocatii pentru copii, ajutorul pentru incalzire, pentru cresterea copilului in primii doi ani" etc va fi "cumulata intr-un anumit plafon" "pentru a evita ca astfel de prestatii sa se acorde la sume foarte mari" "de 3.000 - 4.000 de lei pe luna", iar beneficiarii "refuzau orice fel de munca platita mai prost decat castigau ei".

Mihai Seitan a adaugat ca "plafonul nu e inca stabilit" dar va fi calculat "in raport cu veniturile pe cre le poate obtine o persoana cu un anumit nivel de calificare".

El a adaugat ca guvernul a discutat intr-o prima lectura un proiect privind acordarea de ajutoare sociale familiilor cu venituri mai mici de 370 de lei prin care se urmareste "canalizarea resurselor financiare cat mai aprope de familiile care au venit venituri mici si copii mai multi".

Suma acordata de stat va creste "in functie de numarul de copii aflati in ingrijire".

Mihai Seitan a precizat ca, in urma controlarii a 60% din dosarele persoanelor care beneficiaza de venitul minim garantat, s-a descoperit ca aproape 25% dintre acestia primeau acesti bani incalcand legea.

Aceste venituri au fost suspendate de la plata.

UPDATE UPDATE Ministerul Muncii a transmis informatii detaliate despre alocatiile pentru familii, stabilite in proiectul de lege care va fi aprobat miercuri, 1 septembrie. Acestea se adreseaza familiilor cu venituri de pana la 370 de lei si pot ajunge pana la 180 de lei, in functie de numarul de copii.

VEZI tabelul cu alocatii in functie de venituri - in documentul atasat.