​La ora 9:22, cele 15 vagoane luxoase ale trenului Orient Express au parasit Gara de Nord, indreptindu-se catre destinatia finala, Istanbul. Pentru calatoria de sase zile din Paris pana in cel mai mare oras din Turcia pasagerii au platit intre 6.600 si 9.940 euro, iar la anul tarifele vor creste...

Foto:

Fara a avea legatura directa cu Orient Express-ul, pasagerii CFR au avut o dimineata grea din moment ce patru trenuri au peste doua ore intarziere (vezi foto 5).

Calatoria de la Paris la Istanbul dureaza sase zile, iar principalele opriri se fac la Budapesta, Sinaia si Bucuresti. Trenul a intrat in Romania in noaptea de duminica spre luni, ieri pasagerii au vizitat castelul Peles si apoi noaptea si-au petrecut-o la un hotel din capitala.

Pretul calatoriei este piperat, 6.580 euro pentru un loc intr-o cabina de doua locuri, sau 9.940 euro singur in cabina. La anul, calatoria va fi mai scumpa cu 200, respectiv 300 de euro.

Orient Express-ul a trecut in 1883 pentru prima oara prin tara noastra; atunci, de la Giurgiu pasagerii erau trecuti cu feribotul in Bulgaria. De atunci, Orient Express a avut multe variante si a ajuns in diverse orase europene, de la Londra pana la Atena.

Fara a avea vreo legatura directa cu plecarea celebrului tren trebuie spus ca pasagerii "de rand" ai CFR au avut marti o dimineata grea, fiindca patru trenuri au avut intarzieri de peste doua ore.