O asistenta de la Spitalul "Grigore Alexandrescu" a facut infarct miocardic, sambata seara, la intrarea in tura si dupa ce a fost resuscitata a fost transportata la Spitalul Floreasca unde a fost operata, colegii spunand ca femeia avea probleme cardiace mai vechi accentuate de volumul mare de munca, relateaza Mediafax.

Asistenta lucreaza la Camera de garda pediatrie a Spitalului "Grigore Alexandrescu", informeaza unitatea sanitara intr-un comunicat.

Femeia a facut infarct miocardic masiv si a fost resuscitata la Camera de garda a Spitalului "Grigore Alexandrescu", a precizat sursa citata.

Medicii spun ca dupa ce a fost resuscitata, asistenta a fost transferata la Spitalul Floreasca la sectia cardiologie. Ea a fost operata de urgenta, fiindu-i montat un stent.

Potrivit cadrelor medicale, arterele coronare erau infundate, ceea ce a dus la stopul cardiac. Asistenta este in prezent la Terapie Intensiva in stare stabila, potrivit unitatii sanitare.

Colegii asistentei sustin ca aceasta avea suferinte cardiace mai vechi, care s-au accentuat si pe fondul unui volum mare de munca.

"In garda la urgente pediatrie sunt in medie 200 de cazuri zilnic. O asistenta lucreaza 12 ore cu 24 si nu mai are liber doua zile intre ture, ci doar o zi. Asta daca nu sunt chemate sa inlocuiasca o colega in concediu, deci sa faca ore suplimentare", sustin unii angajati, citati in comunicatul institutiei.