Copilul accidentat pe trecerea de pietoni de fostul prefect de Cluj Calin Platon este in stare foarte grava, dupa ce a fost operat la Neurochirurgie, sansele de supravietuire fiind "extrem de mici", iar politistii au constatat ca Platon avea permisul suspendat, informeaza Mediafax.

Seful Clinicii de Neurochirurgie din Cluj-Napoca, Stefan Florian, a declarat astazi ca micutul a fost operat sambata la unitatea medicala, interventia fiind una complexa.

"Baietelul a fost adus, sambata, la Clinica de Neurochirurgie, unde l-am operat. A fost o interventie complexa, traumatismele intracraniene sunt grave. Starea sa este extrem de grava, sansele de supravietuire sunt extrem de mici", a spus Florian.

Potrivit reprezentantilor Unitatii de Primire a Urgentelor (UPU) Cluj-Napoca, unde au fost internati vineri seara mama si copilul de trei luni loviti pe trecerea de pietoni, baietelul a fost transportat la Clinica de Pediatrie, fiind supus unei interventii chirurgicale, dupa care a fost trimis la Clinica de Neurochirurgie.

De asemenea, mama acestuia a fost internata la Clinica de Ortopedie si Traumatologie "Alexandru Radulescu" cu fracturi la gamba dreapta. Medicul de garda al Clinicii a declarat ca pacienta va trebui operata si va mai ramane internata o perioada.

"Pacienta accidentata a fost diagnosticata cu fractura cominutiva deschisa oase la gamba dreapta si fractura metatarsiene la piciorul drept. Va trebui operata si va mai ramane internata o perioada", a precizat duminica medicul.

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Cluj, inspectorul Gina Pop, a declarat ca, in urma cercetarilor facute in acest caz, s-a stabilit ca fostul prefect Calin Platon avea permisul de conducere suspendat, insa avea dovada inlocuitoare. Aceasta nu a putut preciza pe ce perioada avea fostul prefect permisul suspendat si din ce cauza.

UPDATE - Fostul prefect avea dovada expirata, este cercetat si pentru conducere cu permis suspendat

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Cluj, inspectorul Gina Pop, a declarat ulterior pentru Mediafax ca dovada inlocuitoare a fost emisa in 5 august si avea o valabilitate de 15 zile.

"In urma cercetarilor s-a constatat ca Platon avea dovada expirata si este cercetat si pentru conducere pe drumurile publice cu permisul suspendat. Dovada i-a fost eliberata in data de 5 august si avea valabilitate 15 zile. Permisul de conducere i-a fost suspendat pentru depasirea vitezei legale", a precizat Pop.

Platon avea permisul suspendat pentru 90 de zile.

Fostul prefect al judetului Cluj Calin Platon, in prezent inspector guvernamental, a lovit cu masina, vineri seara, femeia si copilul acesteia, care se aflau pe o trecere de pietoni dintr-un cartier din Cluj-Napoca, in urma accidentului cele doua victime fiind transportate in stare grava la spital. Politia a deschis pe numele lui Calin Platon dosar penal pentru vatamare corporala grava din culpa.