Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a calificat drept "o poveste" ipoteza instituirii unui sechestru asigurator pe bunurile Maternitatii Giulesti, in cadrul urmaririi penale incepute impotriva acestei unitatii medicale, transmite Agerpres.

  • "Sunt convins ca va exista totusi o solutie de echilibru. Asa este usor de spus, dar chestia cu sechestrul, in asa fel incat sa functioneze spitalul, ce spunea dl procuror (Marius Iacob, n.r.) este o poveste. Ce sa faca? Sa-mi ia cabina portarului, ca e privata? Eu glumesc acum, nu-mi arde de gluma, cand e vorba de asta, dar ce sa ia? Sa-l ia cu totul daca crede ca asta e o masura. Dar nu procurorii dau masura asta, judecatorii dau", a afirmat, sambata, edilul Capitalei.

Sorin Oprescu a declarat ca asteapta sa vada raportul tehnic si care este vina Spitalului pentru tragedia produsa la 16 august, cand in urma incendiului izbucnit in salonul de terapie intensiva a maternitatii, cinci nou-nascuti au murit, iar sase continua sa se afle sub supravegherea medicilor.

Procurorul Marius Iacob, seful Sectiei de Urmarire Penala din Parchetul General, a anuntat miercuri inceperea urmaririi penale impotriva Maternitatii Giulesti pentru ucidere din culpa si vatamare grava din culpa.

Procurorii au dispus inceperea urmaririi penale impotriva spitalului avand indicii privind incalcarea normelor de sanatate si securitate in munca, a normelor privind montarea si verificarea instalatiilor electrice, a reglementarilor cu privire la gestionarea resurselor umane existente si a reglementarilor de luare a unor masuri de prevenire a incendiilor.

'Maine (joi-n.r.) vom verifica bunurile proprietate privata, adica acele bunuri care nu afecteaza derularea activitatii sanitare, urmand sa analizam posibilitatea instituirii sechestrului asigurator. La dosar a fost depusa o asigurare medicala de malpraxis pentru spital. Aceasta este in suma de 500.000 de euro, dar care nu acopera paguba initiala de 1 milion de euro', a spus atunci Marius Iacob.