Aglomeratie la mare

Aglomeratie la mare

Foto: Rompres

Peste 125.000 de turisti se afla, in acest sfarsit de saptamana, pe litoralul romanesc, hotelierii asteptandu-se ca numarul acestora sa mai creasca cu cateva mii, informeaza Mediafax. In topul statiunilor cu cei mai multi turisti sunt Mamaia, Neptun si Navodari.

Potrivit unei statistici oferite de catre Asociatia Litoral - Delta Dunarii, 126.525 de turisti erau inregistrati oficial, vineri noaptea, in structurile de cazare, insa numarul acestora este mai mare, intrucat in statistici nu sunt cuprinse si persoanele cazate la particulari sau in campinguri.

Cei mai multi dintre cei inregistrati, 39.060, se afla in statiunea Mamaia, urmata de Neptun, cu 35.622 de turisti, si Navodari, cu 13.572 de turisti inregistrati oficial.

Alte cateva zeci de mii de persoane au ales alte statiuni de pe litoral, aproximativ 30.000 de turisti aflandu-se in Eforie, Techirghiol, Costinesti si Mangalia. De asemenea, aproximativ 10.000 de turisti se afla in Vama Veche.

Cei mai putini turisti cazati, oficial, in structurile hoteliere sunt in Tuzla - 75 de turisti, 23 August - 120 si Constanta - 864. Multe dintre persoanele care merg in vacanta in aceste localitati aleg sa se cazeze la localnici, astfel ca nu sunt inregistrate oficial.

Hotelierii se asteapta insa ca numarul turistilor sa mai creasca cu cateva mii.