Tanarul care a accidentat patru persoane pe data de 8 august, la Caransebes, dupa ce a intrat cu masina pe pista unei competitii de motociclism, conducea cu doar 41 de kilometri la ora, iar accidentul putea fi evitat atat de catre sofer, cat si de catre victime, arata expertiza facuta la cererea tanarului arestat in acest caz, potrivit Mediafax.

"Expertiza a stabilit că şoferul se deplasa cu 41 kilometri la oră. Expertul care a făcut acest raport nu s-a putut pronunţa dacă clientul meu a provocat accidentul cu intenţie sau nu. De asemenea, acesta a mai spus că părţile vătămate puteau evita accidentul, deoarece se aflau pe pistă şi nu în spatele cauciucurilor de protecţie", a declarat Cosmin Bolosin, avocatul lui Cristian Ungur.

El a menţionat că rechizitoriul în acest caz va fi finalizat, cel mai probabil, la începutul săptămânii viitoare.

Întrebat dacă această expertiză îl va ajuta pe clientul său în condiţiile în care acesta este acuzat de vătămare corporală din culpă, conducerea unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 miligrame per litru alcool pur în sânge, părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii publice, Bolosin a afirmat că va cere, cu siguranţă, realizarea unei noi expertize, deoarece Parchetul nu a ţinut cont de concluziile acesteia şi a păstrat toate cele patru capete de acuzare.

Pe data de 8 august, Cristian Ungur, aflat la volanul unui autoturism Alfa Romeo, a pătruns pe pista Aeroportului Caransebeş, unde se desfăşura un concurs de motociclism, şi a lovit patru persoane care au suferit leziuni pentru a căror vindecare sunt necesare de la cinci până la o sută de zile. Un tânăr rănit în accident a fost internat la Casa Austria din Timişoara, el având nevoie de mai multe operaţii pentru a-i fi reconstruită faţa. Timişoreanul Arthur Rusu era în starea cea mai gravă, având mai multe oase ale feţei rupte. Întrucât intervenţiile sunt costisitoare, motocicliştii au adunat bani pentru a-l sprijini.

După accident, tânărul a părăsit în mare viteză incinta aeroportului şi s-a îndreptat spre o localitate din imediata apropiere a acestuia. Ulterior, însă, el s-a prezentat la Poliţie. Tânărului i-au fost recoltate probe biologice, rezultatele acestora arătând că avea o alcoolemie de peste doi la mie la momentul accidentului.

Cristian Alexandru Ungur a fost reţinut pentru vătămare corporală gravă (o faptă), loviri sau alte violenţe (trei fapte), conducere a unui autoturism având o îmbibaţie alcoolică în sânge mai mare de 0,80 miligrame la mie şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice. Ulterior, el a fost prezentat Judecătoriei Reşiţa cu propunerea de arestare preventivă, după ce a fost audiat de poliţiştii de la Caransebeş şi de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeş.

El a fost arestat, dar a făcut recurs la această măsură, recursul fiind insa respins de Tribunalul Caraş-Severin.