Ambasada SUA si-a exprimat disponibilitatea de a oferi ajutor pentru refacerea sectiei distruse de incendiu la Maternitatea Giulesti. Totodata, reprezentantii Bancii Mondiale au propus o evaluare a sistemului sanitar, nu doar la nivelul Bucurestiului, ci la nivelul intregii tari, printr-un proiect de restructurare tehnico-economica a acestui domeniu.

Ei au propus ajustari in furnizarea serviciilor, care, potrivit raportului prezentat de Banca Mondiala, ar trebui sa includa rationalizarea serviciilor medicale spitalicesti si a serviciilor ambulatorii, articularea retelelor de servicii de sanatate, reglementarea adecvata, de la ghiduri clinice, la norme de acreditare si cai de ingrijire, centre de diagnostic si tratament ambulatoriu.

Potrivit unui comunicat al Primariei Municipiului Bucuresti, citat de Agerpres, s-a stabilit de comun acord ca municipalitatea sa puna la dispozitia partii americane, in urmatoarele zile, informatiile detaliate privind reconstructia sectiei de terapie intensiva de la Maternitatea Giulesti pentru a se identifica modalitatea concreta de acordare a sprijinului.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, s-a intalnit joi cu reprezentanti ai Ambasadei SUA la Bucuresti si cu cei ai Bancii Mondiale, care au propus variante de sprijin pentru Administratia Spitatelor in procesul de refacere a sectiei afectate de incendiul de la Maternitatea Giulesti si pentru imbunatatirea sistemului sanitar romanesc.

Cinci bebelus au murit si sase sunt raniti grav in urma incendiului produs in 16 august, in Sectia de Terapie Intensiva prematuri de la Maternitatea Giulesti.