Inspectorii vamali din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Bacău au identificat în municipiul Oneşti o altă fabrică clandestină de producere a ţigaretelor fără filtru, informeaza ANAF. Potrivit unui comunicat, au fost inventariate 3.600 de ambalaje pentru ţigarete cu inscripţia “Plugarul”, 30.000 bucăţi timbre false având inscripţia Republica Moldova, 2.600 ţigarete vrac “Plugarul”, 420 kg de tutun brut şi 113 role hârtie ţigarete. Marfa a fost indisponibilizată şi depozitată la sediul Direcţiei până la finalizarea anchetei.

În urma verificărilor, efectuate împreună cu lucrătorii de poliţie ai I.J.P. Bacău, s-a descoperit că deşeurile rezultate din procesul de fabricaţie de la cele două fabrici erau depozitate în incinta fostului C.A.P. Sănduleni, într-un grajd.

In acelasi loc au mai fost găsite peste 1.000 de cutii de carton în care a fost ambalat tutunul brut, care s-a dovedit că provenea din Grecia şi Bulgaria. Cercetările vor continua pentru identificarea întregii reţele de aprovizionare şi distribuţie.