Politicianul francez, Bruno Gollnisch (FN) sugereaza ca tiganii ar trebui sa se instaleze in piata "Sfantul Petru din Vatican", in replica la apelul lansat de Papa Benedict al XVI-lea de a ocroti "legitima diversitate umana", care a fost interpretat ca o dezaprobare a politicii franceze privind expulzarile, relateaza AFP.

"Papa sa nu implice infailibilitatea sa in acest subiect", a reactionat vicepresedintele Frontului National, cunoscut pentru apropierea sa de catolicii traditionalisti, pentru RMC-Info.

"Cred ca romii ar putea sa se instaleze in Piata Sfantul Petru si pe urma mai vorbim", a adaugat el.

"Sunt putin iritat de acest gen de discursuri ale unor clerici. As vrea sa imi spuna" daca "Franta are datoria de a-si deschide frontierele tuturor celor care vor sa se instaleze aici", a declarat Gollnisch.

"Este cumva o obligatie morala pentru un responsabil, catolic sau nu, de oriunde, sa lase granitele deschise in detrimentul propriilor cetateni, si mai ales al celor mai saraci si mai saraci" a continuat acesta.

Politicianul francez, care este deputat european si consilier regional in Rhone-Alpes a apreciat, de asemenea, ca Franta ar trebui sa renegocieze tratatele europene "care le ofera cetatenilor acestor tari (de unde provin si tiganii) dreptul de a veni in Franta fara nicio autorizatie prealabila".