Republica Moldova va avea sase sectii de votare pe teritoriul Romaniei pentru referendumul constitutional care va avea loc pe 5 septembrie, a precizat ambasadorul moldovean la Bucuresti, Iurie Renita, informeaza Agerpres.

Potrivit sefului misiunii diplomatice din Republica Moldova la Bucuresti, vor fi deschise doua sectii la Bucuresti si cate una la Iasi, Galati, Timisoara si Cluj-Napoca.

Ministrul roman al Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, l-a primit, joi, in vizita de prezentare pe Iurie Renita, prilej cu care a fost mentionata excelenta colaborare intre Ambasada Republicii Moldova si autoritatile administratiei de stat romane pentru functionarea optima a sectiilor de votare deschise pe teritoriul tarii noastre.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe, vizita ambasadorului Renita a prilejuit trecerea in revista a elementelor majore de pe agenda bilaterala, axandu-se pe discutarea masurilor necesare impulsionarii stadiului proiectelor in derulare, a caror finalitate este asteptata in semestrul al doilea al anului in curs.

Totodata, a fost apreciat sprijinul acordat de catre Guvernul Romaniei locuitorilor din R. Moldova in contextul recentelor inundatii care au afectat ambele state.