Soferii vor putea circula din decembrie pe noua centura ocolitoare a municipiului Sibiu, care masoara in total 22 de kilometri, dintre care 17,5 kilometri sunt autostrada, restul de 4,5 kilometri fiind DN 1, a anuntat joi, la Sibiu, premierul Emil Boc.

"Din decembrie sibienii scapa de cosmarul traficului greu. Sibienii sa isi faca poze cu traficul greu, pentru ca nu il vor mai avea pentru o perioada foarte lunga de acum inainte", a dat asigurari prim-ministrul, citat de Agerpres.

Acesta a mentionat ca in doi ani au fost finalizati 42 de kilometri de autostrada, urmand ca pana la sfarsitul anului sa mai fie dati in folosinta alti 29,5 kilometri.

"Practic putem spune ca in materie de autostrazi in Romania, in numai doi ani, am dat 42 de kilometri in folosinta la Autostrada Transilvania, vor mai fi finalizati alti 12 kilometri, anul acesta, tot la Autostrada Transilvania si alti 17,5 kilometri tot in regim de autostrada la Sibiu, aceasta centura care face parte din Coridorul IV European", a completat Emil Boc.

Premierul le-a marturisit celor trei parlamentari PDL prezenti joi, la inspectia pe centura Sibiului, ca totusi aceasta lucrare a fost "scumpa".

Prefectul Constantin Trihenea a declarat, joi, ca "pana acum, in centura ocolitoare a Sibiului s-au investit 56 de milioane de euro, dintre care 14 milioane de euro au costat exproprierile".

Peste doar patru luni, soferii care vor tranzita municipiul Sibiu vor avea la dispozitie 17,5 kilometri de autostrada, pe centura ocolitoare, portiune care va face legatura cu autostrada prevazuta sa lege Constanta de Nadlac si cea care va lega Pitestiul de Deva.

De la inceperea lucrarilor, centura Sibiului a avut mai multe termene de finalizare si mai multe firme care s-au angajat sa o termine. Centura Sibiului a fost inceputa in urma cu sase ani, in timpul guvernarii social-democrate.

Intrebat joi de ce centura nu a fost finalizata in 2007, cum a fost programat, premierul democrat-liberal, Emil Boc, a dat vina pe fosta guvernare.

Centura Sibiului face parte din Culoarul IV European, avand in mare parte regim de autostrada.