Patronul postului OTV Dan Diaconescu a afirmat, joi, la iesirea din sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), ca procurorii il acuza ca ar fi cerut mita 25 de milioane de euro, de la compania Ursus pentru a fi stopata o ancheta jurnalistica in anul 2009, relateaza Mediafax. Dan Diaconescu s-a aratat stupefiat de acuzatiile aduse de procurori, precizand ca aceasta acuzatie nu este reala.

Totodata, Diaconescu a tinut sa precizeze ca in urma acelei anchete jurnalistice privind berea Reds din 2009, produsa de compania Ursus, postul OTV a fost amendat, in doua randuri, de catre CNA, cu amenzi a cate 30.000 de lei, in total fiind vorba de 60.000 de lei.

In plus, a mai aratat Diaconescu, din discutiile cu procurorii ar fi aflat ca acestia ii pregatesc un al patrulea dosar, in care ar fi vorba despre faptul ca el transporta catre Iran saptamanal aproximativ 10-11 tone de lingouri de aur.

Dan Diaconescu a spus ca nu intelege cum de procurorii ii tin orarul curselor personale, precizand ca din contextul discutiilor procurorii nu ar fi siguri ca el transporta aur putand fi vorba chiar de heroina.

Cu toate acestea Diaconescu spune ca nu se va da inapoi de la candidatura de la Presedintia Romaniei, precizand ca si in cazul in care va fi arestat va fi la un moment dat eliberat dupa viitoarele alegeri prezidentiale, cand "rezultatul lui va fi unul favorabil, iar legea va impune astfel".

Intrebat daca procurorii DNA i-au prezentat probe concrete care sa fundamenteze aceste acuzatii acesta a aratat ca nu poate dezvalui din cauza interdictiei pe care o are de la procuror, dar in schimb s-a referit la presupuse erori procedurale si la abuzuri ale procurorilor si judecatorilor in primul sau dosar, in care s-a inceput deja prezentarea materialului de urmarie penala.

Diaconescu a precizat ca va continua sa vina la DNA si in zilele urmatoare impreuna cu aocatii sai pentru a studia cele 16 volume, care compun dosarul in care este acuzat ca l-a santajat pe primarul comune aradene Zarand si pe omul de afaceri Petre Paul Tirlea.

Inainte de a pleca, Florea Ciuca, barbatul imbracat in costum popular ce a venit sa-l sustina pe patronul OTV, i-a oferit lui Dan Diaconecu o carte de rugaciuni si i-a dansat Calusul.

Procurorii DNA, politia si Jandarmeria au descins, marti dimineata, la sediul SC Ursus Breweries SA din Calea Victoriei, unde au cautat probe cu privire la o noua acuzatie de santaj adusa lui Dan Diaconescu si altor persoane in legatura cu o ancheta jurnalistica privind berea Redds produsa de Ursus.

Judecatoria Sectorului 1 a admis, luni, solicitarea DNA de a efectua perchezitii la sediul societatii care produce berea Ursus, in dosarul mentionat fiind pusi deja sub invinuire Dan Diaconescu, Diana Voiculescu, Silviu Cezar Alupei si Doru Andrei Costin Iuga.

Potrivit unor surse, acea ancheta jurnalistica ar fi mascat de fapt un eventual santaj la adresa companiei de bere. Silviu Alupei ar fi sustinut ca berea Redds ar contine anumiti compusi daunatori organismului deprinsi din procesul de fabricatie motiv pentru care Ursus a si retras aceasta bere de pe piata timp de aproape un an.