Lucrarile de constructie la pasajul Basarab din Capitala va modifica circulatia mijloacelor RATB. Astfel, incepand de joi, linia de tramvai 44 se suspenda, iar pentru preluarea calatorilor se infiinteaza linia naveta de autobuz 644, care va functiona intre statiile Cartier 16 Februarie si Fluviului pe Calea Giulesti, Calea Plevnei, strada Afluentului, cu intoarcere pe strada Fluviului, Calea Plevnei, Calea Giulesti.

Autobuzele vor efectua opriri astfel: intre Cartierul 16 Februarie si bulevardul Constructorilor in statiile de pe traseele liniilor 162 si 163; intre bulevardul Constructorilor si Pasajul Grant in statiile nou infiintate amplasate dupa trecerile pentru pietoni; intre Pasajul Grant si strada Fluviului in statiile de pe traseul liniei 178.

Potrivit unui comunicat dat publicitatii de Regia Autonoma de Transport Bucureşti, toate abonamentele eliberate pe linia 44 vor fi valabile si pe linia 644.

Tot de joi, se modifica traseul mijloacelor de transport din zona strazii Nitu Vasile, pentru executarea unor lucrari la reteaua electrica de contact pentru troleibuze. Linia 76 de troleibuze va functiona pe traseul actual intre Piata Unirii si intersectia dintre strada Nitu Vasile si bulevardul Alexandru Obregia, apoi pe un traseu modificat in ambele sensuri, pe bulevardul Alexandru Obregia pana la cap de linie B-dul Alexandru Obregia (comun cu linia 73).

Linia 77 de troleibuze se suspenda, iar pentru preluarea calatorilor se infiinteaza linia naveta de autobuze 677, care va functiona pe traseul liniei 77 intre statiile Piata Resita si Piata Sudului, pe strada Resita, strada Izvorul Rece, strada Nitu Vasile. Pe acest traseu autobuzele vor opri in statiile de pe traseele liniilor 73, 74 si 381. Abonamentele eliberate pe liniile 76 si 77 vor fi valabile si pe linia 677.

Intre timp, s-au terminat lucrarile la calea de rulare a tramvaielor din intersectia dintre strada 11 Iunie si bulevardul Marasesti, astfel ca tramvaiul 23 isi va relua, tot de joi, traseul de baza intre statiile FAUR Poarta 4 si Zetari, pe traseul: bulevardul 1 Decembrie 1918, strada Liviu Rebreanu, bulevardul Camil Ressu, Calea Dudesti, bulevardul Octavian Goga, bulevardul Marasesti, Pasajul Marasesti, strada 11 Iunie, bulevardul Regina Maria, bulevardul George Cosbuc, Calea Rahovei, Calea Ferentari, Prelungirea Ferentari.