Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan, sustine ca orice persoana care filmeaza un politist risca sa fie incatusata, daca gesturile respectivului cetatean "nu sunt previzibile".

Realitatea TV a difuzat marti un videoclip in care un bucurestean filmeaza doua masini de politie stationate noaptea pe strada, fara luminile de semnalizare pornite. Tanarul ii intreaba pe politisti de ce stationeaza pe banda a doua de circulatie, iar oamenii legii il acuza pe acesta ca este beat.

"Bai baiatule, da-mi buletinul", ii spune unul dintre politisti.

"Nu 'bai baiatule', ca nu sunt bai baiatule cu dumneavoastra", replica acesta, si invoca numele purtatorului de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan.

Ulterior, Christian Ciocan a afirmat, la Realitatea TV, ca politistii nu pot fi controlati decat de sefii lor, iar reporterul improvizat a avut mare noroc ca a scapat fara sa i se puna catuse la maini.

"In momentul in care te duci spre un politist cu un telefon in mana iar gesturile tale nu pot fi prevazute ai mare noroc ca politistul respectiv nu te-a incatusat", a explicat oficialul Politiei Romane.

Potrivit Realitatea TV, tanarul a fost amendat politisti pentru traversare neregulamentara.

Despre acest subiect a scris si Chinezu, care ii cere lui Christian Ciocan sa explice cand poate fi filmat un politist: "Si pentru ca faza asta cu jurnalismul cetatenesc vad ca ia amploare, imi permit sa va sugerez sa organizati un seminar pentru bloggeri in care sa ne explicati pana unde putem merge cu filmarile astea si cam care sunt legile care ar putea sa ne atace dur cand dam pe dinafara de ce cetateni ne credem".