Unul dintre cei sase bebelusi raniti in incendiul de la Maternitatea Giulesti este in continuare in stare critica, fiind in continuare dependent de ventilatia mecanica. Ceilalti cinci se afla sub tratament interdisciplinar.

Bebelusii sunt in continuare in Unitatea de Terapie Intensiva Neo-natala a Spitalului Grigore Alexandrescu din Capitala.

Purtatorul de cuvant al unitatii sanitare, Raluca Alexandru, a declarat, marti, ca: "Evolutia leziunilor locale de arsura este corespunzatoare gradelor diferite de profunzime si suprafata. Nu au survenit modificari notabile ale starii generale fata de ziua precedenta", realataza Mediafax.

Raluca Alexandru preciza, sambata, ca arsurile superficiale ale bebelusilor s-au vindecat, dar raman cele profunde, care sunt pe 40-50 la suta din suprafata corpului, iar arsurile de cai respiratorii sunt in remisie sub tratament.

Cinci bebelusi, doi baieti si trei fete, au murit si alti sase sunt raniti grav in urma incendiului care a avut loc in 16 august, la Sectia de Terapie Intensiva Nou-Nascuti de la Maternitatea Giulesti din Capitala.

Procurorul sef Marius Iacob, coordonatorul anchetei de la Maternitatea Giulesti, a anuntat, luni, inceperea urmarire penala impotriva asistentei medicale Florentina Cirstea, care ar fi lipsit 12 minute din salonul unde s-a produs scurt-circuitul, perioada in care izbucnit incendiul in Sectia TI unde se aflau bebelusii prematuri.

Asistenta medicala Florentina Carstea a fost retinuta, luni, pentru 24 de ore pentru ucidere din culpa si vatamare corporala grava din culpa, in legatura cu incendiul de la Maternitatea Giulesti.

Intreaga conducere a Maternitatii Giulesti a fost suspendata pana la finalizarea anchetei, in urma dispozitiei primarului general Sorin Oprescu, la scurt timp dupa ce ministrul Sanatatii ceruse demiterea echipei manageriale a unitatii sanitare.