A doua sesiune a examenului de bacalaureat continua, marti, cu testarea competentelor la limba moderna. Tot marti, continua evaluarea competentelor la limba romana si limba materna. Ministerul Educatiei anunta ca, la aceasta sesiune, s-au inscris aproximativ 69.000 de elevi.

Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba moderna va continua si miercuri, in timp ce evaluarea competentelor digitale va avea loc pe 26 si 27 august. Rezultatul obtinut de fiecare candidat nu se exprima prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenta in raport cu standardele europene recunoscute in domeniu.

Prima proba scrisa, la limba si literatura romana, se va desfasura luni, 30 august. Sustinerea probei scrise la limba si literatura materna va avea loc marti, 31 august, iar proba obligatorie a profilului se va desfasura miercuri, 1 septembrie. Ultima proba scrisa - proba la alegere a profilului si specializarii - va avea loc vineri, 3 septembrie.

Rezultatele se vor afisa pe 5 septembrie, iar contestatiile se vor depune in aceeasi zi. Acestea vor fi solutionate in zilele de 7 si 8 septembrie, iar afisarea rezultatelor finale va avea loc pe 9 septembrie.