Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, luni, in urma unei scurte vizite la Maternitatea Giulesti, ca reparatiile la Sectia de Terapie Intensiva au inceput si ca spera ca lucrarile de refacere a salonului sa fie gata in aproximativ o luna, transmite Mediafax.

Oprescu a spus, la iesirea din Maternitatea Giulesti, ca lucrarile efective de renovare vor dura aproximativ doua saptamani si jumatate si ca el spera ca in aproximativ o luna Sectia de Terapie Intensiva sa poata fi repusa in folosinta.

Intrebat in legatura cu suspendarea conducerii de la Maternitatea Giulesti, Sorin Oprescu a aratat ca directorul, directorul medical, directorul tehnic si directorul administrativ, precum si alte cadre cu functii de conducere au fost suspendati cu hartie semnata de el.

De asemenea, intrebat daca lucrari de renovare si reparare se efectueaza si la alte maternitati din Capitala, Sorin Oprescu a aratat ca este vorba de mai multe unitati medicale care se afla in reparatii "in cadrul programului obisnuit de reparatii care a demarat de cateva luni de zile". El a mai spus ca sunt bani pentru lucrarile de renovare din spitale, precizand ca este vorba de o suma de aproximativ 38 de milioane de euro.

Luni dimineata, aproximativ 20 de muncitori decopertau peretii salonului, afectati de funingine, pana la zidarie. Seful echipei de muncitori a declarat, pentru Mediafax, ca lucrarile de renovare ar putea fi finalizate intr-o luna.