Trei maternitati din Capitala au anuntat ca nu au incubatoare libere si nu pot interna gravide cu risc de sarcina cu prematuritate, iar Maternitatea Polizu este inchisa pana in 30 august pentru igienizare, a declarat, duminica, managerului Serviciului de Ambulanta, Alis Grasu, citata de Mediafax.

Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov (SABIF) a primit, duminica, informatii potrivit carora in trei maternitati sunt probleme cu internarea prematurilor.

Ea a precizat ca Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti si Maternitatea Cantacuzino nu au incubatoare libere si din acest motiv nu pot interna gravide care prezinta sarcina cu risc de prematuritate.

"Si la Spitalul Filantropia erau sambata ocupate incubatoarele, duminica anuntand insa ca s-a eliberat un loc in terapie intensiva. Astfel, daca va aparea o sarcina cu risc de prematuritate, aceasta ar putea fi trimisa duminica la aceasta maternitate", a mai spus Alis Grasu.

Managerul SABIF a adaugat ca la acesta se adauga si Maternitatea Polizu, care a anuntat ca nu interneaza nimic intrucat este intr-un proces de igienizare pana la 30 august.

Medicul Alis Grasu a precizat ca in Capitala functioneaza maternitatea de la Spitalului Elias, maternitatea Bucur din cadrul Spitalului "Sfantul Ioan" si cea de la Spitalul "Sfantul Pantelimon".

Dupa ce a fost inchisa maternitatea Giulesti, de la Spitalul "Panait Sarbu", in Capitala s-a inregistrat o supraaglomerare a spitalelor cu acest profil, presiunea fiind mai mare pe sectiile de terapie nou-nascuti, a precizat managerul SABIF.

Directorul Administratiei Spitalelor Servicii Medicale Bucuresti, Marius Savu, declara, miercuri, ca dupa inchiderea Maternitatii Giulesti, in spitalele municipalitatii exista un deficit de paturi pentru bebelusii cu prematuritate.