Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane a anuntat duminica la pranz ca traficul rutier este intens pe DN 1(Valea Prahovei), pe sensul catre Bucuresti. Se circula ingreunat, in coloana, in zona localitatilor Busteni si Azuga. Din aceste motive, Politia Rutiera a luat masura devierii temporare a circulatiei autovehiculelor de pe DN1 pe rute ocolitoare.

Iata rutele alternative:

  • DN 1A Brasov ¬ Sacele ¬ Cheia ¬ Valenii de Munte ¬ Ploiesti - Buftea - Bucuresti.
  • DN73 Brasov-Bran-Campulung Muscel-Pitesti-Autostrada A1-Bucuresti.

Politistii au anuntat ca vor monitoriza principalele drumuri spre mare si munte din elicopter, pentru a se urmari modul in care se desfasoara circulatia si pentru a le transmite informatii utile echipajelor de la sol, care pot interveni prompt in caz de necesitate, iar dispozitivul de agenti va fi suplimentat corespunzator, cu forte de sprijin din judetele tranzitate.

Se va actiona, in principal, pentru combaterea neregulilor care au dus, in ultima perioada, la producerea unor grave accidente de circulatie: viteza excesiva sau neadaptata conditiilor de trafic, oprirea nejustificata pe banda de urgenta si neasigurarea la schimbarea directiei de mers.

Politia le recomanda celor care vor circula pe autostrada sa foloseasca, mai ales, prima banda de circulatie si le atragem atentia cu privire la deplasarea cu viteza si efectuarea neregulamentara a depasirilor, reamintindu-le, totodata, interdictia utilizarii ori stationarii pe banda de urgenta.