Autoritatile de frontiera din Arad si Ungaria au depistat 36 de cetateni din Afganistan si Irak ascunsi intr-un locas special amenajat, in interiorul unui automarfar incarcat cu hrana uscata pentru animale, care intentionau sa iasa ilegal din Romania pentru a ajunge in Spatiul Schengen, transmite Agerpres.

Potrivit unui comunicat citat de Agerpres, la Varsand s-au prezentat sambata, pentru a iesi din tara, doi cetateni polonezi de 35, respectiv 38 de ani, ambii soferi ai unui automarfar, care transportau hrana uscata pentru animale in Polonia.

Politistii de frontiera au avut suspiciuni ca in interior ar putea fi ascunse persoane si au dus autovehiculul in terminalul vamal ungar, pentru ca acesta sa fie verificat cu aparatul cu raze X.

In urma controlului s-a constatat ca in interiorul mijlocului de transport se gasesc 36 persoane de sex masculin, mascate de incarcatura automarfarului, intr-un locas special amenajat in partea din fata a compartimentului de marfa.

Locasul special amenajat era construit din lemn, ranforsat pe interior, cu o structura metalica, dotat cu sistem de ventilatie si iluminare, fiind acoperit cu sacii cu hrana pentru animale.

Cei 36 sunt cetateni din Afganistan si Irak.