Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Radu Berceanu, a declarat sambata ca in 2011 se va finaliza autostrada Arad - Timisoara si va incepe constructia autostrazii Nadlac - Arad si Timisoara - Sibiu, transmite Mediafax. Berceanu a facut aceasta declaratie la Lugoj, unde a inaugurat, impreuna cu premierul Emil Boc, centura de ocolire a municipiului.

Intrebat de premierul Emil Boc ce lucrari vor fi finalizate in Banat anul viitor, Berceanu a raspuns:"In 2011 avem centura Caransebesului, o sa terminam cele doua portiuni de autostrada de la Arad la Timisoara. O sa dam drumul la portiunea de autostrada de la granita pana la actuala centura ocolitoare Arad. Si de la Timisoara pana la Sibiu, practic, toate portiunile de autostrada vor fi pornite".

Ministrul Transporturilor a spus ca "in curand" va fi anuntat castigatorul tronsonului de autostrada Deva - Orastie, o lucrare ce costa 180 de milioane de euro.

Berceanu a adaugat ca in primavara anului viitor se va lucra pe toate tronsoanele de autostrada "care sunt cuprinse in planurile cu Uniunea Europeana si finantatori BEI, BERD", daca "nu vom avea o surpriza cu ceva contestati".

Radu Bercanu a declarat ca portiunea de autostrada intre Sibiu si Pitesti va fi concesionata "cam dupa modelul in care am avut Comarnic - Brasov. Ne-am asigurat de la inceput de suportul celor de la Banca Europeana de Investitii si de la Uniunea Europeana, care de la incheierea caietului de sarcini si pana la toate celelalte lucruri pentru aceasta licitatie vor fi alaturi de noi".

Premierul Boc si ministrul Berceanu au inaugurat sambata centura de ocolire a municipiului Lugoj, un drum de 9,6 kilometri inceput in martie 2008. Directia Regionala de Drumuri si Poduri Timisoara a afirmat ca lucrarile au fost finalizate la termen.