Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane a anuntat ca inca de la primele ore ale diminetii de sambata au existat indicii ca astazi se vor inregistra valori ridicate de trafic pe rutele catre litoral si munte. Trafic ingreunat se inregistreaza la iesirea de pe Autostrada Soarelui, in zona kilometrului 162, dar si pe Valea Prahovei.

Politistii rutieri le recomanda soferilor care au pornit la drum inca de vineri noapte si calatoresc pe distante mari "sa isi fragmenteze deplasarile, alternand sofatul cu perioade de repaus, pentru a evita producerea unor evenimente rutiere cauzate de oboseala si, implicit, de diminuarea capacitatii de concentrare la volan".

Centrul Infotrafic anunta ca la iesirea de pe Autostrada Soarelui, in zona kilometrului 162, se inregistreaza trafic ingreunat. Soferii sunt sfatuiti sa foloseasca ruta alternativa DN2-Bucuresti-Urziceni si in continuare DN2A-Slobozia-Harsova-Constanta.

Politistii reamintesc ca autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone au interdictie de circulatie, in zilele de vineri, sambata, duminica si sarbatoare legala, in anumite intervale orare, pe tot traseul Drumului European 81, adica Autostrada A2, DN 22C (Cernavoda-Basarabi) si DN 3 ( Basarabi-Constanta). Soferii de autovehicule grele pot sa circule pe ruta DN2-Bucuresti-Urziceni-DN2A-Slobozia-Harsova-Constanta.

De asemenea, in scopul executarii unor reparatii la trecerea la nivel cu calea ferata, circulatia rutiera pe DN15A Reghin - Bistrita este intrerupta sambata, intre orele 08.00 si 18.00, in judetul Bistrita-Nasaud, la kilometrul 45+760 metri. Conducatorii auto pot folosi ruta alternativa DJ 172G Arcalia - Chirales - Sintereag sau DJ 173 Teaca - Pintic - Sieu.

Pentru evitarea ambuteiajelor ce pot ararea pe DN1, soferii pot folosi urmatoarele rute alternative:

* DN1A: Bucuresti - Buftea - Ploiesti - Valenii de Munte - Cheia - Sacele - Brasov;

* Autostrada A1 Bucuresti-Pitesti - DN73 - Campulung-Muscel - Bran - Brasov .