Starea nou-nascutilor arsi in incendiul produs luni dupa-amiaza la Maternitatea Giulesti din Bucuresti ramane in continuara grava, dar stabila, a declarat sambata dimineata purtatorul de cuvant al spitalului Grigore Alexandrescu, Raluca Alexandru. "Prognosticul doctorilor ramane insa rezervat", a spus Alexandru. Cinci nou-nascuti au murit si alti sase sunt grav raniti dupa un incendiu izbucnit la inceputul acestei saptamani la Maternitatea Giulesti.

Dr. Raluca AlexandruFoto: Agerpres

"Starea bebelusilor in ultimele 24 de ore nu s-a mai modificat", a spus Alexandru adaugand ca "chiar si starea celui care este intubat nu s-a mai agravat. Starea lui e stationara".

Purtatorul de cuvant al spitalului Grigore Alexandrescu a spus ca micutii "n-au iesit din soc, iar evolutia arsurilor este imprevizibila". Din aceasta cauza, a adaugat ea, "prognosticul doctorilor este rezervat".

In paralel, procurorii si politistii continua ancheta pentru a stabili imprejurarile exacte in care s-a produs tragedia. Sambata vor fi noi audieri.

Vineri, procurorul Marius Iacob, seful Sectiei de Urmarire Penala din Parchetul General, a declarat ca sunt mai multe contradictii intre declaratiile personalului medical. In plus, sunt date care indica faptul ca luni seara, in timpul incendiului, mai multe persoane erau intr-o alta incapere si cineva a iesit cu un tort. Procurorul a mai declarat ca in momentul incendiului in salonul de terapie intensiva a fost o temperatura de peste 200 grade Celsius.

Tot vineri, aparatele medicale de la Sectia Terapie Intensiva a Maternitatii Giulesti, inclusiv incubatoarele in care se aflau nou-nascutii in momentul izbucnirii incendiului de luni, au fost transportate la Petrosani pentru a fi supuse unei expertize.

In urma tragediei produse luni dupa-amiaza la sectia de Terapie Intensiva a Maternitatii Giulesti, cinci nou-nascuti si-au pierdut viata, iar alti sase bebelusi sunt in stare grava.