Personalul medical de la Spitalul Clinic de Urgente Sfantul Ioan din Iasi solicita factorilor decidenti sa declare neasigurate persoanele ajunse la spital din cauza consumului exagerat de alcool si, ca atare, sa fie puse la plata serviciilor medicale de care au beneficiat, relateaza Agerpres.

Cei de la Spitalul de Urgente au initiat un proiect legislativ ce prevede ca persoanele ajunse la Urgente in urma consumului excesiv de alcool sa fie considerati neasigurati si sa suporte costurile medicale ale terapiei dupa ce au fost tratati.

Medicii sustin ca o astfel de lege este necesara intrucat personalul din spitale este insuficient, iar resursele materiale si cele umane mobilizate in astfel de cazuri sunt importante.

Pentru asigurarea terapiei unei come toxice este nevoie de cel putin 13 persoane, dintre care un medic de urgenta-toxicolog, unul de terapie intensiva, un medic imagist, patru asistenti medicali, patru brancardieri si doua infirmiere, fapt care paralizeaza receptia altor cazuri urgente.

Zilnic, cei de la Urgente din Iasi trateaza cel putin trei pacienti cu etilism acut, unii dintre acestia consumand alcool chiar si dupa ce le-a fost interzis acest lucru.