Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au prelungit interdictia de a parasi tara, impusa patronului OTV, Dan Diaconescu, acuzat ca a santajat un primar din judetul Arad, transmite Mediafax. Interdictia a fost prelungita pana la 24 septembrie. Masura preventiva luata in cazul lui Diaconescu ar fi expirat in 23 august.

Dan DiaconescuFoto: AGERPRES

Patronul OTV a fost vineri la DNA, unde i s-a comunicat decizia de prelungire a interdictiilor in cazul sau, potrivit purtatorului de cuvant al institutiei, Livia Saplacan.

Decizia procurorului de prelungire a masurii poate fi contestata in instanta.

Dan Diaconescu este cercetat alaturi de un colaborator al sau, Doru Parv. Cei doi au fost arestati pe 23 iunie de magistratii Judecatoriei Sectorului 1, fiind acuzati ca l-ar fi santajat pe primarul comunei aradene Zarand, Ion Mot, caruia i-au cerut 200.000 de euro pentru a nu difuza un material compromitator despre averea edilului.

Pe 25 iunie, la recurs, judecatorii Tribunalului Bucuresti l-au eliberat pe Dan Diaconescu din arest, insa Doru Parv a ramas in detentie.

In 5 august, Parv a fost pus in liberate, avand interdictie de a parasi municipiul Arad, cu exceptia situatiilor cand este chemat de anchetatori, si interdictia de a se intalni cu Dan Diaconescu si cu celelalte parti din dosar, direct sau indirect.