Aparatele medicale de la Sectia Terapie Intensiva a Maternitatii Giulesti au fost incarcate vineri intr-un camion al Jandarmeriei si vor fi transportate la Petrosani pentru a fi supuse unei expertize, transmite Agerpres.

In camion au fost incarcate si incubatoarele in care se aflau nou-nascutii in momentul izbucnirii incendiului de luni. Cele mai multe dintre aparate erau innegrite din cauza incendiului.

Potrivit informatiilor, in salonul de la sectia de TI de la Maternitatea Giulesti se afla aparatura medicala in valoare de un milion de euro.

Seful Sectiei Urmarire Penale din Parchetul General, Marius Iacob, a declarat ca cercetarile la maternitate se vor incheia in cursul zilei de vineri. Procurorul a afirmat ca spera ca expertizele tehnice dispuse in cauza se vor finaliza in doua saptamani dar, intr-o perioada mai scurta, va anunta concluziile preliminare ale anchetei.

Cinci nou-nascuti au murit si alti sase sunt grav raniti dupa un incendiu izbucnit luni dupa-amiaza in sectia de Terapie Internsiva a Maternitatii Giulesti.